Tweede plaats voor Chris van Dijk in Nalles

nieuws van 12 april 2021 / Mountainbiken

Tweede plaats voor Chris van Dijk in Nalles
Chris van Dijk

Tweedejaars mountainbiker en TalentNED-junior Chris van Dijk reed afgelopen weekend naar de 2e plaats in de Internazionali d’Italia Series in Nalles. Samen blikken we terug op de wedstrijd en zijn slepende blessure in de afgelopen maanden. Tevens kijken we vooruit naar de volgende wedstrijd in Haiming en de rest van het seizoen.

Chris van Dijk
Foto: Alice Russolo

Afgelopen weekend reed je naar een prachtige 2e plek in Nalles. Hoe kijk je terug op de wedstrijd en op dat mooie resultaat?

Ik kijk terug met een heel tevreden gevoel. Het rondje was niet super moeilijk, maar ik vond het wel echt leuk om te rijden. Het was ook wel een kleine opluchting toen ik na de start merkte dat ik lekker kon meerijden. Het was in het begin wel even aanpoten, maar hoe langer de wedstrijd duurde des te lekkerder het ging. Ook ben ik super blij met het feit dat we weer kunnen koersen en dat ik na mijn blessure weer vrij kan rondtrappen.

“ik ben super blij met dat we weer kunnen koersen en dat ik na mijn blessure weer vrij kan rondtrappen.”

Je hebt wat blessureleed gekend, waardoor dit je eerste wedstrijd in langere tijd was. Hoe heb je de afgelopen periode beleefd?

Ik denk dat je altijd een beetje onzeker bent wanneer je langere tijd rustig aan hebt moeten doen door een blessure, maar ik had de laatste paar weken wel echt door dat het beter ging met mijn knie. Gelukkig heb ik nooit helemaal stil gezeten, maar het was soms best wel lastig om weer een rustige training af te werken. Gelukkig heb ik de laatste periode wel goed kunnen trainen en voelde me ook steeds beter wat mij wel vertrouwen gaf voor het seizoen.

De volgende wedstrijd is in Haiming, Oostenrijk. Wat zijn je verwachtingen?

Ik probeer er gewoon weer met open vizier in te gaan en te zien wat eruit komt. Het parcours is best wel anders dan die van Nalles denk ik. Maar ik weet dat ik fysiek in orde ben dus we gaan er het allerbeste van maken. Ik heb er vooral weer veel zin in!

Wat is je hoop voor de rest van het seizoen? Kunnen we meer podiumplekken van je verwachten?

Ik hoop dat we vooral lekker wedstrijden kunnen blijven rijden en ik ga natuurlijk zo hard mogelijk te rijden in de hoop dat het wat moois oplevert. Ik doe natuurlijk wel altijd mijn best om zoveel mogelijk te winnen. En ik denk dat ik ondanks mijn blessure goed uit de winter ben gekomen, dus dat geeft mij ook veel vertrouwen!

Deel dit artikel op

uitslagen en interviews

 • 1e plek junioren / 1:03:05

  Chris van Dijk

 • 2e plek talenten / 1:03:05 PR

  Annemoon van Dienst

 • 1e plek junioren / 1:03:05

  Chris van Dijk

 • 2e plek talenten / 1:03:05 PR

  Annemoon van Dienst

 • Interview

  Chris van Dijk over zijn wedstrijd

 • Podcast

  Donec ullamcorper nulla non metus auctor