Verrassende derde plek voor Meike Veen op de Holland Cup

nieuws van 17 oktober 2023 / Schaatsen

Afgelopen weekend werd in Deventer de eerste Holland Cup verreden van dit seizoen. Meike Veen behaalde een indrukwekkende derde plaats op de 1000 meter en stelde twee WCKT-tickets veilig. Meike blikt samen met coach Arjen van der Veen terug op het afgelopen weekend.

Verrassende derde plek voor Meike Veen op de Holland Cup
Meike Veen wordt 3e op de 1000 meter tijdens de eerste Holland Cup in Deventer (foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures)

Arjen van der Veen: "In het afgelopen weekend stonden we met 8 van de 12 schaatsers aan de start van de allereerste Holland Cup. Iets waar we trots op kunnen zijn. De Holland Cup is een wedstrijd in het seniorencircuit en biedt onze schaatsers vooral een waardevolle ervaring. We hebben veel nieuwe inzichten opgedaan en nu richten we onze blik op de komende wedstrijden. Tijdens dit weekend hebben we ingezien dat het behalen van een plaatsing voor het WCKT geen eenvoudige opgave is. Daarom zijn we blij dat Meike de WCKT-tickets heeft veroverd op de 1000m en de 1500m. Jasper greep net naast een WCKT-startplek. Hij werd 12de op de 5000m staat hij op dit moment eerste reserve.”

Jasper Krommenhoek op de 5000 meter tijdens de eerste Holland Cup in Deventer (foto: TalentNED)
Jasper Krommenhoek op de 5000 meter tijdens de eerste Holland Cup in Deventer (foto: TalentNED)

Meike Veen vertelt: "Op de tweede dag wist ik een tijd van 1:20,18 neer te zetten op de 1000 meter, wat uiteindelijk goed was voor de derde plaats. Dit resultaat had ik totaal niet verwacht. Ik had niet verwacht dat ik op het podium zou eindigen, zeker niet met een tijd die ongeveer een seconde trager was dan mijn tijd van vorig jaar. Vorig jaar werd ik namelijk tweede in een tijd van 1:19,12. Toen ik zag dat enkele schaatsers van Team Jumbo-Visma na mijn rit niet aan mijn tijd kwamen, dacht ik dat er wel een kans was dat ik het podium kon halen. En dat is gelukt, ik ben ontzettend blij!"

Meike Veen op de eerste Holland Cup in Deventer
Meike Veen tijdens de eerste Holland Cup in Deventer (foto: Andre Weening / Orange Pictures)

Arjen van der Veen blikt vooruit: “Met de Holland Cup sluiten we het eerste wedstrijdblok af. We kijken met goede moed vooruit naar de aankomende wedstrijden. In het komende weekend zullen we met 2 teams de kwalificatie voor het NK Ploegenachtervolging rijden en gaan we ons focussen op de Residentie Cup. Dit wordt het eerste moment waarop onze schaatsers zich kunnen meten met andere junioren. Op de Residentie Cup hopen we nog een aantal World Cup-tickets te bemachtigen."

Deel dit artikel op