Vier MTB'ers van TalentNED in de EK selectie

nieuws van 29 april 2024 / Mountainbiken

Afgelopen weekend deden onze mountainbikers mee aan de Bike The Rock wedstrijd in Heubach. Een prachtig evenement met een overwegend sterk optreden van onze renners. Zo ook van Nick Klijn, die weer helemaal terug is van zijn sleutelbeenbreuk en naar een knappe 12e plaats wist te rijden. Daarmee reed hij zich samen met TalentNED’ers Frits Biesterbos, Brent van Geest en Elena Poppelaars in de EK-selectie. Zij zullen over ruim een week afreizen naar Cheile Grădiștei in Roemenië.

Vier MTB'ers van TalentNED in de EK selectie
Nick Klijn. Foto: TalentNED

Alle renners van TalentNED kwamen in actie in het Duitse Heubach. Op een prachtig parcours reed Elena naar de 7e plaats. “Het ging echt goed. Ik had niet beste benen vandaag, maar wilde zo graag dat ik echt maximaal heb kunnen gaan.”

Brent van Geest en Louis van Zeeland waren niet topfit. Beiden stonden met een verkoudheid aan de start. Louis had tevens keelpijn en lichte koorts gehad, en kon om die reden de wedstrijd niet uitrijden. Brent reed alsnog naar een 17e plaats. “Dus zeker niet slecht”, aldus Brent.

Nick voelde zich naar eigen zeggen sterk. “Ik kon mooi naar voren rijden, naar een 12e plaats. Ik ben heel blij dat het eindelijk weer goed gaat.” Frits was op koers naar een top-10 notering, maar moest mede door een lekke band genoegen nemen met een 14e plaats.

Volgend weekend staan de renners aan de start van de 3 Nations Cup in Eupen, behalve Frits die een wegkoers zal rijden ter voorbereiding op het EK. Het EK staat van 8 t/m 12 mei op de programma. De renners zullen dan zowel op de crosscountry als in de shortrace aan de start verschijnen. Een geweldige kans om het seizoen, die al zo mooi begon voor de meesten, nog verder vorm te geven.

Deel dit artikel op