Wat een schaatsweekend!

nieuws van 24 januari 2022 / Schaatsen

De schaatsliefhebbers konden hun hart ophalen dit weekend. Het hele weekend kon je voor de buis (of de livestream) hangen. TalentNED nam deel aan de Junior World Cup Finale in Innsbruck (Jade, Evelien, Joep en Stijn), het NK Allround (Lars en Sijmen) en het NK Sprint (Mats en Sebas). Voor Chris was het een flinke domper dat hij niet mocht starten op één van de NK’s. Hopelijk kan hij op de laatste wedstrijden van het seizoen nog laten zien wat hij al langere tijd in trainingen laat zien, namelijk dat hij heel hard kan schaatsen.

Wat een schaatsweekend!
Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

Junior World Cup Innsbruck

Met het oog op de WK Junioren van volgende week werd er afgelopen weekend voor gekozen om niet alle afstanden van de Junior World Cup te rijden. Onder winterse omstandigheden – Innsbruck is niet overdekt en door de sneeuw waren de omstandigheden pittig – reed Jade op zaterdag naar een 4e plek op de 1000m, won Joep de 1000m nipt van Tim Prins (en daarmee tevens het eindklassement van de Junior World Cup), won Evelien de 3000m (en het eindklassement), werd Stijn 2e op de 3000m en won Joep met Tim Prins en Kayo Vos de teamsprint. Op zondag was het weer een stuk beter, zonder neerslag en met een prettig zonnetje. Stijn ging in de ochtend als 2e door naar de finale van de mass start die in de avond verreden werd. Joep werd 2e op de 500m en won daarmee het Junior World Cup klassement. Zonder te rijden werden Evelien en Jade respectievelijk 2e en 3e in het eindklassement. ’s Avonds werd Stijn 4e op de mass start na een goede lead out voor de uiteindelijke winnaar Kayo Vos.

Kortom: weer een hoop eremetaal erbij en een goede generale voor volgende week wanneer de WK Junioren in dezelfde stad verreden worden.

Lars Woelders Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy
Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

NK Allround & Sprint

Het was weer een bijzonder goed weekend voor TalentNED! Maar liefst drie debutanten, een hoop persoonlijke records, maar ook successen voor voormalig TalentNED’ers. Na dag één stonden Marcel Bosker, Merel Conijn (beiden allround) én Ireen Wüst (sprint) op de eerste plek van het tussenklassement! Merel won uiteindelijk het allround toernooi en Beau behaalde een prachtige 2e plaats, waarmee beiden een selectie afdwongen voor het WK Allround later dit jaar in Hamar! Trots!

Sijmen Egberts Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy
Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

Onze eigen schaatsers deden het ook zeer naar behoren. Lars reed op de eerste dag naar een dik pr op de 500m (38,21 en dus 4 tienden eraf) en ook een pr op de 5000m met 6.38,06! Ook Sijmen behaalde een pr op de 5000m (6.36,57) en haalde daarmee maar liefst 3,5 seconde van zijn vorige snelste tijd af. Eerder had Sijmen al 36,80 genoteerd op de 500 meter. Een dag later reden beide heren een redelijke 1500 meter. Voor Lars stopte de tijd op 1.52,74 en voor Sijmen op 1.50,06. Hiermee werden ze 12e (Lars) en 9e (Sijmen) in het eindklassement. Een enorm knappe prestatie voor de twee debutanten!

Sebas Diniz Talentontwikkeling, TalentNED, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Gerard Kemkers, Ireen Wust, topsport, enschede, infestos, twente, TalentNED Academy
Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

Mats reed in het sprinttoernooi voor het eerst een opening onder de 10 seconden (9,96) en een eindtijd onder de 36 seconden (35,95). Geweldig! Sebas reed ook een goede eerste 500 meter in 35,70. Vervolgens reden beiden een goede 1000m. Mats reed 1.10,54 en Sebas 1.11,87. Op dag 2 reed Mats nóg een pr op de 500m (35,78) en dat gold ook voor Sebas (35,48)! Beiden reden ook een prima 1000m (Mats 1.10,79 en Sebas 1.11,77), waarna we vol trots naar het eindklassement keken. Op plek 6 vonden we Mats en op plek 9 vonden we Sebas. Beiden in de top 10!

Deel dit artikel op