WCKT tickets binnen voor TalentNED vijftal

nieuws van 17 oktober 2022 / Schaatsen

Afgelopen weekend stonden onze schaatsers aan de start van hun eerste echte belangrijke wedstrijd van het seizoen: Holland Cup 1 (IJsselcup) in Deventer. Ten eerste natuurlijk een goede graadmeter voor onze talenten hoe ze er op dit moment voor staan. Komen alle harde trainingsuren van de zomer er ook daadwerkelijk uit op het ijs? En ten tweede waren er tickets te verdienen om tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf te mogen deelnemen.

WCKT tickets binnen voor TalentNED vijftal
Meike Veen wordt 2e op de 1000 meter in de baanrecord voor junioren. Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

Het werd een weekend van uitersten. Teleurstellingen en momenten van blijdschap volgden elkaar in rap tempo op. Meike Veen (2e op de 1000m) en Jade Groenewoud (6e op de 3000m) reden een baanrecord voor junioren en plaatsten zich op diverse afstanden voor het WCKT. Ook Chris, Stijn en Chloé wisten meerdere startbewijzen te bemachtigen.

Chris Fredriks plaatste zich voor de 500m, 1000m én 1500m op het WCKT. Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures
Chris Fredriks plaatste zich voor de 500m, 1000m én 1500m op het WCKT. Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

Coach Stefano Donagrandi, die afgelopen weekend de schaatstalenten bijstond, blikt terug: "Het was het eerste weekend voor onze talenten waarin de vergelijking met het senioren niveau kon worden gemaakt. Een intensief weekend voor iedereen, met een rollercoaster aan emoties. We hebben hele mooie prestaties mogen beleven en anderzijds waren er helaas ook fouten die de resultaten hebben beïnvloed."

Stefano Donagrandi. Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures
Stefano Donagrandi. Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

Donagrandi vervolgd: "Een start van het (winter) seizoen betekent ook vaak wat ziektes waardoor niet iedereen aan de start kon verschijnen, maar we zijn met het hele team goed op weg naar nog meer goede prestaties. Met in totaal twee baanrecords, elf startbewijzen en vier reserveplekken voor het WCKT kijken we met de hele staf terug op een goed weekend."

Houd onze socials het weekend van 28 t/m 30 oktober in de gaten en volg de livestreams op NOS.nl om Chris, Stijn, Chloé, Jade en Meike in actie te zien!

Deel dit artikel op