Wederom diverse NK titels voor TalentNED

nieuws van 5 maart 2024 / Schaatsen

Schaatsbaan de Westfries was afgelopen weekend het decor van de NK Sprint, Lange Afstanden en Team Sprint. Op de “thuisbaan” van de onlangs gestopte Olympisch kampioen Irene Schouten werden wederom diverse NK titels bij elkaar geschaatst door onze TalentNED’ers. Meike Veen won de sprinttitel, Freek van der Ham de 3000 meter. Ook de team sprint werd een prooi voor de beide TalentNED teams.

Wederom diverse NK titels voor TalentNED
Ward Dielissen in actie op de NK Sprint Junioren in Hoorn (Foto: Thomas Waanders).

Met nog een Vikingrace (Pelle Bolsius) en een Holland Cup Finale voor de boeg, was afgelopen weekend voor een groot aantal schaatsers toch wel het “seizoenstoetje”. Nog één keer vlammen dus. Op de eerste dag van het toernooi wist Pelle bij de B-junioren nog enigszins in het spoor te blijven van Nathan Pijl. Althans, eigenlijk was hij meer een soort “best of the rest”, want Nathan was eigenlijk een klasse apart. Een dag later raakte Pelle geblesseerd bij de start van de 500m, waardoor hij – mede met het oog op de Vikingrace komend weekend – de rest van de wedstrijden aan zich voorbij liet gaan.

CLEAN SWEEP MEIKE VEEN

Na de B-junioren kwamen de A-junioren in actie. Over het sprinttoernooi van de dames kunnen we kort zijn. Veelvraat Meike Veen won alle vier de afstanden en werd daarmee de Nederlands sprintkampioen. Met een puntentotaal van 157,725 bleef ze de concurrentie ver voor.

Meike en Ward op het podium van het NK Sprint (Foto: Sharon Teering).
Meike en Ward op het podium van het NK Sprint (Foto: Sharon Teering).

BRONS VOOR WARD DIELISSEN

Bij de mannen werd het spannender. Waar de 500m nog een prooi werd voor Mats van den Bos in een baanrecord, won Ward Dielissen de 1000m in een prachtig PR van 1:12,38. En daarmee stond hij na dag 1 aan kop van het sprintklassement. Een dag later pakte Mats wat tijd terug op Ward op de 500m en won vervolgens de 1000m in een strakke 1:12,34. De 1:13,03 van Ward was niet genoeg om hem van de winst af te houden en ook Niklas Reinders moest Ward voor zich dulden. Hoe dan ook een knappe 3e plaats op het NK Sprint.

GOUD VOOR DE TALENTNED TEAMS

Na het individuele sprinttoernooi werd de teamsprint gereden. Ook daar kunnen we kort over zijn. Zowel bij de dames (Isa, Lieke en Meike) als de heren (Floris, Ward, Mats) ging het goud naar team TalentNED!

Winst voor de TalentNED teams op de teamsprint (Foto: Sharon Teering).
Winst voor de TalentNED teams op de teamsprint (Foto: Sharon Teering).

GOUD EN ZILVER VOOR FREEK, BRONS VOOR MICHIEL EN ROSALIE

Na het sprinttoernooi werden de 3000m (zaterdag) en 5000m (zondag) verreden. De 3000m werd een prooi voor Freek van der Ham, terwijl Michiel de Groot knap 3e werd. Op de 5000m verloor Freek in een rechtstreeks duel van Wisse Slendebroek. Beiden reden een baanrecord en wonnen respectievelijk zilver en goud. Bij de dames reed Rosalie van Vliet naar het brons op de 5000m.

Al met al was het een succesvol weekend met maar liefst 4 Nederlandse titels in totaal! Nu gaan we ons opmaken voor de laatste wedstrijden van het seizoen met de Vikingrace in Heerenveen en de Holland Cup finale in Alkmaar. En daarna een welverdiende periode van rust!

Freek van der Ham in actie op de NK Junioren in Hoorn.
Freek van der Ham in actie op de NK Junioren in Hoorn (Foto: Thomas Waanders)

Deel dit artikel op