Wereldbeker en trainingskamp MTB Team

nieuws van 17 juni 2024 / Mountainbiken

Afgelopen weekend splitste ons MTB team zich op. Terwijl Frits Biesterbos, onder de vleugels van de KNWU, afreisde naar Val di Sole (Italië) voor een wereldbeker nam coach Olaf Noorbergen de rest van het team mee voor een trainingskamp in Saalhausen (Duitsland).

Wereldbeker en trainingskamp MTB Team

Zowel op de zaterdag (170km) als de zondag (150km) stond er een lange duurrit voor de ploeg op het programma, om de motor weer flink aan te slingeren en de jongens klaar te stomen voor de eerste volgende grote wedstrijd (Junior Series in Lamosano, Italië).

Zoals gezegd reisde Frits af naar Italië voor een wereldbeker. Op vrijdag stond de short track race op het programma. Het bleek een zware race waarbij nagenoeg het gehele veld als een lang lint bij elkaar bleef rijden, het vooraan niet echt stil viel en inhalen daardoor een moeilijke taak bleek. Een 20e plek bleek die dag het hoogst haalbare voor Frits.

Twee dagen later stond Frits aan de start van de “echte” race. Het bleek een behoorlijk warme dag in Italië, dus het was echt even schakelen. Zoals Frits zelf aangaf “mijn start was niet top, maar ik kon redelijk goed weg komen. Toch lukte het niet om posities te winnen en op te schuiven richting de top 15.” Wat wel positief bleek en waar ook goed op getraind was waren de steile klimmen omhoog. Hier kon Frits goed stand houden en af en toe zelfs een andere renner voorbij gaan.

De iets mindere benen van de dag resulteerde in een 33e eindpositie. Niet het resultaat waar Frits op had gehoopt, toch genoeg goede aanknopingspunten voor de volgende wereldbeker a.s. weekend in Crans Montana!

Deel dit artikel op