Winst bij Districtskampioenschap Oost

nieuws van 1 juni 2023 / Mountainbiken - Schaatsen

Afgelopen zondag middag vond in Eibergen het Districtskampioenschap Oost plaats, een wielerwedstrijd waarin renners uit de regio streden om de titel “Districtskampioen Oost”. Fien Winters, onderdeel van het wielerteam, doet verslag.

Winst bij Districtskampioenschap Oost
Foto: Gademan wielerfoto's

“Het doel van ons team was om afwachtend te koersen en in de laatste 15 kilometer aanvallend te rijden. Met een sterk team en een goed uitgedachte tactiek begonnen wij met vertrouwen aan de wedstrijd.

Tijdens de gehele wedstrijd bleven wij geduldig ons plan uitvoeren. We spaarden onze krachten en zorgden ervoor dat we altijd met meerdere renners in de voorste groep bleven zitten. Het was namelijk belangrijk om onze energie te bewaren voor de belangrijkste fase van deze wedstrijd: de laatste 15 kilometer.

Toen het moment daar was, begon ik samen met Julia Lindhout meerdere aanvallen in te zetten om de concurrentie proberen te verzwakken en de sprinster uit ons team, Anouk Bijl, in een goede positie te brengen voor de sprint. Het was mooi om te zien hoe wij als team ons goed aan de afgesproken tactiek vasthielden.

Foto: Gademan wielerfoto's

Bij de laatste kilometers werd het duidelijk dat de wedstrijd zou eindigen in een massasprint. Anouk toonde haar kracht en snelheid en sprintte naar de overwinning. Niemand kon over haar heen komen en er was een duidelijk overschot dat zij liet zien in haar eindsprint. Ook Elise Timmerman liet zien dat zij in vorm was. Ze gaf Anouk een goede lead out en niet zonder resultaat. Zij werd 3e en mocht zich bij Anouk op het podium voegen. Mede door de aanvallen die ik met Julia heb ingezet, hebben wij voor een hoger tempo in de koers gezorgd wat maakte dat de concurrentie het moeilijk kreeg. De overwinning van Anouk is daarom een echte team effort geweest en hebben wij allemaal een belangrijke rol op deze dag kunnen spelen.”

Foto: Gademan wielerfoto's

Ook Frits Biesterbos, Louis van Zeeland en Michiel de Groot van het mountainbike respectievelijk schaatsteam deden mee aan het Districtskampioenschap Oost. Voor deze mannen was een goede einduitslag niet het belangrijkste doel van deze wedstrijd, maar konden deze wedstrijd goed gebruiken als een mooie gelegenheid om zich voor te bereiden op het komende wedstrijdblok/seizoen.

Met de focus op het opdoen van waardevolle trainingskilometers gaven Louis, Frits en Michiel het beste van zichzelf. Michiel wist bij de junioren in de laatste rondes aan te sluiten bij de kopgroep wat vervolgens eindigde in een sprint. Hij zette zijn beste beentje voor en wist een mooie 4e plek te behalen.

De dames van de wielerploeg nemen hun goede prestatie van afgelopen weekend mee naar Den Helder, waar zij aankomend weekend zullen deelnemen aan de Tour De Lasalle.

Deel dit artikel op