Winst voor Poppelaars en Van Geest in Eupen

nieuws van 6 mei 2024 / Mountainbiken

Elena Poppelaars, Brent van Geest en Nick Klijn stonden afgelopen weekend aan de start van de 3 Nations Cup wedstrijd in Eupen. Frits Biesterbos reed daarentegen in voorbereiding op het EK in Roemenië een koers op de weg en Louis van Zeeland was nog niet fit genoeg om aan deze wedstrijd deel te nemen. Zowel Elena als Brent wist de wedstrijd te winnen in hun categorie. Nick eindigde op de 12e plaats. Brent en Elena doen verslag van hun wedstrijd.

Winst voor Poppelaars en Van Geest in Eupen
Brent van Geest op de rock garden van Oldenzaal. Foto: Thomas Waanders

Ondanks wat materiaalpech wist Brent dus te winnen. “Mijn start was goed, maar in startronde vloog mijn ketting eraf en kwam vast te zitten. Die moest ik vervolgens weer lostrekken. Ik zakte terug naar de 10e plek. Gelukkig kon ik aan het eind van de eerste ronde weer aansluiten aan de kop van de wedstrijd en kon eigenlijk ook meteen mijn concurrent lossen. Zo kon ik redelijk onbedreigd naar de overwinning rijden, al kwam de nummer twee op het einde van de wedstrijd nog dicht in de buurt. Terwijl ik geen risico nam, probeerde hij koste wat kost bij mij te komen. Toen ik dat merkte, heb ik weer aangezet op de slotklim en had ik weer een gat. Een goede generale voor het EK, waar ik top tien hoop te rijden. Ik denk dat het parcours me wel ligt. Vergelijkbaar met Eupen, redelijk explosief en mooi technisch.”

Ook Elena wist haar wedstrijd, eveneens bij de junioren, te winnen. “Ik was na de startklim eigenlijk meteen al los van de rest van het veld en heb daarna vier rondes alleen gereden. Met Olaf [Noorbergen, red.] had ik het plan gemaakt om de startklim hard aan te gaan met het oog op de short race in Roemenië. Ook daar zal ik hard moeten starten. Dit was wel even pittig. Na de afdaling was ik wel weer redelijk hersteld en kon ik op de klim nog een keer heel hard doortrekken. Toen was ik los en had ik al snel een minuut te pakken. Op een gegeven moment verslapte ik een beetje, dat had ik denk ik mede te maken met het gat van bijna drie minuten dat ik had. Dat was wel slordig. Maar dat maakte gelukkig niet uit, want ik kon redelijk onbedreigd naar de overwinning rijden.” Gevraagd naar haar verwachting geeft Elena aan: “Als ik het maximale uit mezelf heb kunnen halen, dan ben ik tevreden. Natuurlijk hoop ik op een goede eindnotering, maar ik wil me in eerste instantie op mezelf focussen.”

Deel dit artikel op