Wisselende prestaties 3 Nations Cup Oldenzaal

nieuws van 3 april 2024

Op 1e Paasdag stond voor ons mountainbike team de 3 Nations Cup wedstrijd in Oldenzaal op het programma. Brent van Geest en Elena Poppelaars reden naar het podium, terwijl Frits Biesterbos en Louis van Zeeland mede door valpartijen genoegen moesten nemen met een top-10 notering. De conclusie? TalentNED doet mee om de ereplaatsen, maar de uitvoering kan in sommige gevallen beter. Een kans dus die alweer benut kan worden komend weekend alweer benut kan worden in Sittard en Nalles (Italië).

Wisselende prestaties 3 Nations Cup Oldenzaal
Louis van Zeeland op de rock garden in Oldenzaal. Foto: Thomas Waanders

Op een licht regenbuitje na in de ochtend, waren de weergoden ons goed gezind. Dit gecombineerd met een strakke organisatie en een groot aantal toeschouwers die de wedstrijd in Oldenzaal verkozen boven het paaseieren zoeken, maakten het een prachtige mountainbike dag. Elena Poppelaars beet het spits af. Zij streed in eerste instantie met Mae Cabaca om de winst, maar zij lieten onverhoopt Bloeme Kalis terugkomen die er vervolgens dankbaar met de winst vandoor ging. Elena eindigde achter Bloeme en Mae op de 3e plaats.

Elena Poppelaars in Oldenzaal. Foto: Thomas Waanders
Elena Poppelaars in Oldenzaal. Foto: Thomas Waanders

Vervolgens ging Frits voortvarend van start. Achter een ongenaakbare Rens Teunissen van Manen streed hij lang met Jarne Vandersteen om de 2e plaats. Na twee valpartijen viel hij echter terug in de achtervolgende groep. Door de vele inspanningen eerder in de wedstrijd moest hij de sprint om de 3e plaats laten lopen en eindigde op de 8e plaats.

Frits goed weg bij de start in Oldenzaal. Foto: Thomas Waanders
Frits goed weg bij de start in Oldenzaal. Foto: Thomas Waanders

Ten slotte werd de wedstrijd bij de junior heren verreden. Waar Brent een ijzersterke start had, moest Louis een gaatje laten naar de kopgroep. Mede door een valpartij halverwege de wedstrijd kon Louis dit gat niet meer dichtrijden. Hij werd 10e. Brent kon de eerste rondes mee met de sterke Belg Sverre van Lee, maar moest uiteindelijk toch een gaatje laten. Daarop besloot hij zich terug te laten zakken in de achtervolgende groep en te sprinten voor het podium. Een goede strategie die uiteindelijk resulteerde in de 3e plaats.

Brent sprint naar de 3e plaats in Oldenzaal
Brent sprint naar de 3e plaats in Oldenzaal. Foto: Marron Aarnoudse

Doordat Brent en Elena beiden al veel goede resultaten in C-categorie wedstrijden hebben neergezet, is besloten om hen de Junior Series in Nalles te laten rijden, omdat een goed resultaat in deze wedstrijd weer een positieve uitwerking zal hebben op hun ranking. Louis en Frits rijden beiden de C1 wedstrijd in Sittard. Ook daar zullen zij er weer alles aan doen om een goede uitslag te rijden!

Deel dit artikel op

Media