Zwaar bevochten wedstrijd in Spanje voor onze wielerploeg

nieuws van 27 juli 2023

Afgelopen weekend stond onze volledige wielerploeg samen met gastrenster Lauren Molengraaf aan de start van de meerdaagse wedstrijd Bizkaikoloreak in Durango, Spanje. Het was een koers die vele kansen bood in de wat vlakkere eerste etappe van deze meerdaagse. De meiden kunnen positief terugkijken op het weekend, waarin ze veel lef hebben getoond en veel hebben geleerd.

Zwaar bevochten wedstrijd in Spanje voor onze wielerploeg
Anouk Bijl in de meerdaagse Bizkaikoloreak.

Op zaterdag stond er een parcours van 65 glooiende kilometers te wachten. De meiden hadden een duidelijke tactiek waarmee zij van start gingen om de winst te behalen in deze eerste etappe. De koers begon vlak, waardoor de gehele ploeg goed de kans kreeg om naar voren te schuiven. In de eerste afdaling was Elise helaas betrokken bij een kleine valpartij, waardoor ze tijd verloor op het peloton, en achter de auto terug moest rijden. Julia Lindhout reed lek op de kasseien en moest hierdoor ook flink wat tijd goedmaken. Naar het einde van de koers bleek het een eindsprint te worden, en zaten Silje Bader en Lauren Molengraaf nog goed in de kop positie en was de tactiek nog steeds goed in uitvoering. Helaas kreeg Silje in de slotfase van de wedstrijd materiaal pech en kon ze niet meer schakelen, hierdoor moest zij het peloton laten gaan en was Lauren nog de enigste in de eerste groep. Uiteindelijk werd het een massasprint en wist Lauren een mooie 8e plek te behalen.

De tweede etappe van de meerdaagse was een uitdaging, dit kwam door de 3 steile klimmen die kort achter in het parcours zaten. Het doel van de wedstrijd was om Lauren goed af te zetten bij de klimmetjes, zodat zij een goede plek behoud in het eindklassement. Ook was het de bedoeling om in het eerste deel van de koers goed aanvallend te koersen, zo ging Elise gelijk in de aanval en kwam zij in de vroege vlucht van de dag. Lauren kwam goed de klimmetjes over en reed naar zowel in het eindklassement als in de etappe uitslag een sterke 7e plek!

Team TalentNED met op rechts gastrenster Lauren Molengraaf.

Deel dit artikel op