Zwaar weekend TalentNED wielerteams

nieuws van 15 mei 2023 / Mountainbiken

Afgelopen weekend stonden er wedstrijden voor het MTB- en wielerteam op het programma. Het wielerteam stond aan de start van de Toekomstcup Simpelveld en het MTB team maakte hun opwachting tijdens de Wereldbeker in Nove Mesto (Tsjechië). Voor beide teams werd het niet het weekend waar ze op hadden gehoopt, met flink wat tegenslag en voor een aantal renners niet “de vorm van de dag” gevonden. Van beide teams blikken de coaches terug.

Zwaar weekend TalentNED wielerteams
Foto: Norah Knoef

Stefan van Klink (coach wielerteam) over hun wedstrijd in Simpelveld

Simpelveld was een zware klimkoers waar 11x de Hulsberg (Limburg) beklommen moest worden. We gingen de wedstrijd voornamelijk in met leerdoelen en niet gericht op een resultaat. Met name voor Silje en Fien startte dat erg goed en de eerste rondes leken de leerdoelen echt zijn vruchten af te werpen. Helaas gooide materiaalpech en blessureleed roet in het eten. Kort daarachter was Elise bezig aan een goede inhaalrace. Na veel blessureleed in de winter en het begin van het seizoen toonde zij ook deze wedstrijd weer de lijn omhoog in te hebben gezet. Uiteindelijk kwam Elise als 18e en Fien als 19e over de meet.”

Foto: Norah Knoef

Olaf Noorbergen (coach MTB team) over de Wereldbeker in Nove Mesto

“Door wat blessureleed zijn we met enkel Frits, Louis en Brent naar Nove Mesto afgereisd en bleven Elena en Nick in Nederland. Samen met fysio Lars en Mechaniek Wessel zijn we afgelopen woensdag richting Tsjechië gegaan.

Brent heeft als eerstejaars junior al een mooie conditionele stap voorwaarts gemaakt, maar dit is als eerstejaars junior, in een wereldbekerveld waar je vanaf de 130e plek moet starten, nog niet eenvoudig om te tonen. Wel heeft Brent op technisch vlak een keurige race gereden zonder grote fouten.

Voor Louis geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als Brent voor wat betreft de startpositie. Ook hij schoof goed op richting de eerste 100. Helaas kwam de fiets van een andere gevallen renner in zijn fiets waardoor Louis hard viel en zijn wiel stuk ging. Fysiek was het niet meer mogelijk om de koers te vervolgen, gelukkig heeft hij er verder niks ernstigs aan overgehouden.

Frits heeft een heel constant wedstrijdblok laten zien. Zo ook in Nove Mesto was het presteren van een hoog niveau. Hij wist van startplek 83 naar 47 te rijden en laat hiermee een goede progressie zien ten opzichte van vorig jaar. Nu wordt het voor alle renners komende maand tijd om de motor verder te vergroten richting de volgende races die gaan volgen. Onze nieuwe mountainbikes van Megamo dragen daar zeker aan bij.”


Deel dit artikel op