Mountainbiken

Mountainbiken

Visie

Wij leiden allround mountainbikers op door ze op één plek samen te brengen, ze fulltime coaching en programmering aan te bieden en ze te trainen in meerdere fietsdisciplines.

 

Hierdoor krijgen we samen en op dagelijkse basis grip op de ontwikkeling van de sporters, bouwen we een relatie met ze op waarmee we gedrag en intenties beter leren begrijpen en ontwikkelen we sterke, rebelse en vaardige topsporters die zich in de toekomst kunnen meten met de absolute top. Let wel: het is een rocky road to the top, vol hindernissen, obstakels en tegenslag. Daar zullen onze mountainbikers mee moeten zien te dealen.

Per 1 januari 2020 zijn we gestart met een mountainbiketeam bestaande uit de grootste nationale talenten. Een mix van junioren en beloften, van mannen en vrouwen. Gedreven door ambitie, sterke teamgenoten en de unieke TalentNED staf. Met oog voor ontwikkeling op sportief gebied, maar zeker ook voor studie en sociale omgeving. Alles in het teken van ontwikkelen. Beter worden is belangrijker dan goed zijn.

Bas de Bever

Bas is programma manager bij TalentNED. Hij neemt een berg aan kennis en ervaring mee als voormalig fietser (downhill en mountainbike) en coach (15 jaar BMX bondscoach). 

 

“Door het BMX-programma op Papendal te vestigen stonden we midden in de Nederlandse topsport. Hierdoor heb ik mezelf jarenlang ondergedompeld in de enorme hoeveelheid aan kennis en ervaring van coaches, trainers en sporters die daar dagelijks rondlopen binnen de verschillende topsportprogramma’s.”

Lees zijn verhaal
Bas
Olaf

Olaf Noorbergen

Olaf is trainer/coach van TalentNED mountainbiketeam. Deze ambitieuze trainer, zelf fanatiek mountainbiker en tevens afgestudeerd bewegingswetenschapper, gaf al training aan diverse talenten. Na de afronding van de Trainer 4 Opleiding van de KNWU is hij in contact gekomen met TalentNED, waar hij zichzelf ook verder wil ontwikkelen. “Dankzij TalentNED kan ik me nu volledig richten op talentontwikkeling. Hierdoor komt er toch wel een droom in vervulling: jonge renners helpen in het realiseren van hún dromen”.

Lees zijn verhaal
Every race is like training and preparation. Nino Schurter

Sporten