Annemoon van Dienst

Annemoon van Dienst

Mountainbiken

Houd rekening met Annemoon

Met één van haar eerste zinnetjes zette Annemoon meteen de toon. “Kan ik zelf!” Als eigenwijze peuter probeerde ze al jong de dingen op haar manier te doen. Tegelijkertijd was ze naar anderen toe best verlegen en durfde ze ook niet meteen wedstrijden te rijden. Pas toen haar oom haar €100 bood om vijf wedstrijden te rijden, ging ze overstag. Hoewel superzenuwachtig aan de start, won ze meteen en zette ze zelfs een aantal jongens op een rondje!

 

Annemoon mountainbiket al vanaf haar 7e en werd op haar 8e lid van Wielersport vereniging ETP-Zutphen. Daar werd ze getraind door Arnold Blom en later door Eric Henkes. In 2019 ging ze fietsen voor het Zwiep fietsen Nijwald offroad team, waar ze werd getraind door Tom Hoekman.

 

Wat ze zo leuk vindt aan mountainbiken? “Ik vind de afdalingen heel vet, ook al heb ik best wel last van hoogtevrees. Maar bij een afdaling gaat er bij mij een knop om. Dan vind ik het heel leuk.” Annemoon heeft ook veel lol aan het tactische spelletje en wil graag haar grenzen verleggen. Haar verbeterpunten? “Met name het klimmen moet ik nog leren, daar zijn anderen op dit moment nog sterker in.”

 

Samen met haar ouders, zus en opa volgt Annemoon het mountainbiken op de voet. Met de hele familie kijken ze naar Redbull TV om geen seconde te hoeven missen. Of ze zitten in de camper, op weg naar de zoveelste wedstrijd. Zonder “team Van Dienst” zou Annemoon het een stuk lastiger hebben. “Kan ik zelf” gaat hier niet op, toch Annemoon?

 

De in Gorssel opgegroeide Annemoon heeft veel in haar mars. Ze won al menig wedstrijd, waaronder vier keer het NK mountainbiken en één keer het NK veldrijden. Maar winnen is voor haar niet het belangrijkste. Haar droom is om in de wereldtop mee te draaien en te strijden met de besten. “Ik word liever 4e met heel veel strijd, dan 1e zonder enige strijd.” Ze wil bekend staan als de renster waar iedereen rekening mee houdt.

 

“Dat ze zeggen: die Annemoon van Dienst, die kan wel fietsen zeg!”

 

Annemoon van Dienst

Geboortedatum

03-02-2003

Opgegroeid in

Gorssel

Specialiteit

Mountainbike

Vorig team

Zwiep fietsen / T. Hoekman

Mijn mijlpalen

2011

Lid geworden van Wielersportvereniging ETP-Zutphen

2016

1e plek NK Veldrijden Categorie 6

2019

1e plek NK Mountainbiken Nieuwelingen

2019

1e plek 3-Nations-Cup eindklassement Nieuwelingen