Hannah van Boven

Hannah van Boven

Mountainbiken

Een vrolijke druktemaker

Daar ging ze in haar nieuwe jurkje. Op haar fiets reed ze zo de sloot in. Kopje onder. Van top tot teen helemaal onder de modder…

 

“Ik luisterde meestal goed, maar dus niet altijd. Haha!” Hannah was een gezellige ondernemende peuter. “Nog net geen ADHD zeg maar, maar wel gezond druk en aanwezig. En altijd vrolijk!” Toen ze 3 jaar oud was kreeg ze haar eerste fiets. Na 3 maanden konden de zijwieltjes er al vanaf.

 

Hannah kon al heel jong op een fiets uit de voeten. Op haar 7e begon ze met mountainbiken. Op haar 8e werd ze lid van mountainbikevereniging Dirty Hill, vernoemd naar de afvalbergen in Bergschenhoek die omgetoverd zijn tot mountainbikeparcours. Plezier en techniek staan daar centraal. Ook haar vader en broers waren lid van deze vereniging.

Iedere zondag ging Hannah met haar familie samen mountainbiken. Heerlijk erop uit met haar ouders, oudere broer Max en haar tweelingbroer Valentijn. De liefde voor het mountainbiken was geboren. Ze heeft nog een blauwe maandag gehockeyd en zat ook op judo, turnen en dansen, maar fietsen was meer haar ding.

 

Ze ging vanaf haar 15e ook doordeweeks trainen en vroeg op haar 16e een wedstrijdlicentie aan. Op haar 17e werd ze Nederlands kampioen. Daar was ze uiteraard heel blij mee, ook al realiseert Hannah zich dat dit pas een begin is.

 

Hannah droomt van de Olympische Spelen. Steeds meer Nederlandse vrouwen komen hiervoor in aanmerking merkt ze. Naast het mountainbiken wil ze ook graag crossen (veldrijden). En bovenal: eruit halen wat erin zit.

 

Ze moet nog leren om minder snel afgeleid te raken, waardoor ze kleine foutjes maakt. Ook moet ze leren om haar rust te pakken wanneer dat kan. Twee mooie uitdagingen om aan te werken voor deze vrolijke ‘druktemaker’, dan komt Hannah’s Olympische droom al een stuk dichterbij.

Hannah van Boven

Geboortedatum

15-04-1999

Opgegroeid in

Capelle aan den IJssel

Specialiteit

Mountainbike

Vorig team

Mijnbadlivgiant / M. Postma

Mijn mijlpalen

2009

Lid geworden van MTB Vereniging Dirty Hill

2017

1e plek NK Junioren

2017

1e plek Benelux Cup Houffalize Junioren

2018

1e plek 3-Nations-Cup Zoetermeer

2019

3e plek NK Beloften