Lars Woelders

Lars Woelders

Schaatsen

Het maximale uit mezelf halen

Het schaatsen zit Lars in het bloed. Zijn vader en opa schaatsen ook en als kleine jongen al ging hij op zondag met opa naar de schaatsbaan in Enschede. Pas op zijn veertiende ziet Lars de charme van het schaatsen als sport en verruilt hij zijn voetbalschoenen voor ijzers.

 

De eerste meters maakt Lars bij schaats- en skeelervereniging Hou Streek. Na twee jaar vertrekt hij naar CSV Vriezenveen. In 2018 wordt het echt serieus. Lars plaatst zich voor het NK en tijdens een trainingskamp in Inzell valt de Gramsberger op bij diverse trainers. De laatste twee jaar heeft  Lars getraind bij RTC Oost.

 

De sterke punten van Lars als schaatser zijn voor hem niet heel lastig te benoemen. ”Ik zeg altijd hoe langer  hoe beter.” Hiermee doelt Lars op de lange afstanden. “Daar ligt mijn kracht. En ik wil me graag verbeteren op de wat kortere afstanden, om zo wat sneller te worden.”

 

Voor wat betreft zijn ambities in de toekomst is Lars duidelijk: “Ik wil het maximale uit mijzelf halen om zo     goed mogelijk te presteren. Het allermooiste zou zijn als ik ooit voor Nederland uit  zou mogen komen op een groot toernooi. En dan wil ik natuurlijk ook winnen!”

 

Om dit bereiken is het doel van Lars voor aankomend seizoen om een grote stap te  maken in zijn ontwikkeling als topsporter en daarmee het maximale uit zichzelf weet te halen.

 

Lars ziet de stap naar TalentNED als een unieke mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. “Ik ben natuurlijk al NEO en heb bij TalentNED nog één jaar om de volgende stap te maken. Daar ga ik voor! Ik ben ervan overtuigd dat dit bij TalentNED het beste kan, omdat hier de perfecte omstandigheden worden geboden.”

Lars Woelders

Club

CSV Vriezenveen

Vorig team

RTC Oost (J. Freriksen)

Opgegroeid in

Gramsbergen

Geboortedatum

17-01-2002

2019

3e plek 5000m NK schaatsen Alkmaar

2019

2e plek NK inline punten afvalkoers Wervershoof

2019

1e plek Trachitol Cup marathon schaatsen Groningen