Jeroen Gubbels

Jeroen Gubbels

Movement Trainer

De juiste stap

Van jongs af aan is Jeroen vrij fanatiek in het beoefenen van sport. Dit zorgde er op jonge leeftijd al voor dat hij gescout werd voor een regionaal talenten voetbalteam. Desondanks heeft het niet gezorgd voor verdere stappen in de voetbalwereld. Afgezien daarvan heeft hij wel zijn passie voor de sport behouden, door bij zijn lokale voetbalclub te blijven voetballen. Na zes jaar in het eerste team te hebben gevoetbald, heeft hij begin 2020 zijn eerste liefde voetbal ingeruild voor triathlon.

 

“Door het beoefenen van triathlon kan ik mij beter op mijn carrière als strength & conditioning coach richten. Bovendien zit het trainen voor een triathlon al een tijdje in mijn hoofd. De situatie omtrent mijn werk heeft mij het laatste zetje gegeven om te gaan starten met trainen voor een triathlon Olympische afstand.”

 

Waar de passie op sportief vlak er van nature al aanwezig is, was het juist een zoektocht voor Jeroen op het gebied van studie en werk. “Na mijn middelbare schooltijd heb ik gekozen voor een technische studie: civiele techniek. Vooral met de reden dat ik goed was in bèta vakken. Ook de hoge baanzekerheid in de technische sector speelde een rol in mijn keuze. Na een half jaar deze opleiding te hebben gevolgd kwam ik erachter dat ik het wel aankon, maar dat ik niet het juiste gevoel bij deze studie had: de absolute overgave was er niet.

 

In februari 2014 heb ik dan ook besloten om te stoppen met de studie civiele techniek, om vervolgens met een studiecoach aan de slag te gaan. Ik ben op zoek gegaan naar datgene waar ik alles voor wil geven, waar ik écht voor leef, met als uitkomst: de studie sportkunde.”

 

In september 2014 startte Jeroen met deze opleiding. Dankzij de opleiding sportkunde en de minor sports performance, is hij uiteindelijk in de wereld van (top)sport gerold. Door een stageperiode bij het CTO-Zuid en een onderzoek bij PSV Zwemmen, ondersteund door Innosportlab Eindhoven, heeft hij kennis en connecties opgebouwd binnen de sector (top)sport.

 

“Als afgestudeerd bewegingsdeskundige begon ik mijn carrière als strength & conditioning coach. Eind 2018/begin 2019 ben ik gestart bij een regionale groep eerstejaars roeiers bij E.S.R. Thêta in Eindhoven. Vervolgens kon ik mijn werkzaamheden uitbreiden tot de middengroep en ouderejaars atleten. Daarnaast had ik contact gehouden met PSV zwemmen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik aan de slag kon als krachttrainer bij senioren en jeugdgroep van PSV zwemmen.”

 

Naast zijn werkzaamheden in Eindhoven is Jeroen op zoek gegaan naar meer opdrachten. Dit resulteerde in de aanstelling als strength & conditioning coach van de roeiers bij U.S.R. Triton in Utrecht. Ook begeleidt Jeroen op dit moment de nationale roeitalenten bij RTC Midden Nederland.

 

“Naast deze opdrachten voor langere tijd, neem ik ook tijdelijke opdrachten aan waarmee ik zoveel mogelijk kennis, ervaring en connecties kan opdoen. Leren en ontwikkelen motiveert mij enorm. Zodoende heb ik al met trots voor de groep kunnen staan bij de krachttrainingssessies van het HPC KNZB in Amsterdam en van de nationale dames selectie van de KNRB op de Bosbaan.”

 

“Om mij als coach te blijven ontwikkelen heb ik eind februari 2019 de cursus ASCA level 2 gevolgd, gericht op coachingsvaardigheden en kennis omtrent kracht- en conditietraining. Ik wil niet stil blijven zitten en daarom heb ik als doel deze zomer te starten met de master “strength & conditioning coach” aan St. Mary’s University in Londen. Deze master, voornamelijk online aangeboden, is gericht op het verbreden van je kennis en coachingsvaardigheden. Het leerproces tijdens deze master gaat hand-in-hand met je werkzaamheden als coach."

 

"Dit sluit perfect aan bij de gedachte van TalentNED: het opleiden van zowel talenten als de stafleden zelf. Daarom ben ik ervan overtuigd dat het starten als movement coach binnen TalentNED de juiste stap is in mijn ontwikkeling. Bovendien kijk ik er naar uit om aan de slag te gaan met de jeugdige en getalenteerde sporters!”

Jeroen Gubbels

Discipline

Movement Trainer