Lars Schulten

Lars Schulten

Fysiotherapeut

Alles geven

Toen Lars jong was keek hij naar de televisie. De Duitser zag dan Anni Friesinger en Claudia Pechstein de titels binnenslepen. “De focus van de Duitse televisie lag op de Duitse deelnemers. Desondanks waren de Nederlandse schaatsers niet helemaal nieuw voor mij.”

 

De fysiotherapeut is in veel verschillende sporten geïnteresseerd. Zelf was hij een voetballer, een keeper wel te verstaan. Hij heeft op relatief hoog niveau gevoetbald. “Ik investeerde veel in mezelf om de volgende stap te kunnen maken. Helaas raakte ik geblesseerd waardoor ik bijna een jaar niet kon voetballen. Ik ben helaas niet meer op mijn oude niveau gekomen. Desondanks heb ik veel baat gehad bij deze periode, want ik heb toen mijn beroepskeuze gemaakt.”

 

De mentaliteit om alles te geven om een doel te bereiken verloor Lars niet. Sterker nog, door de strakke plannen en de ervaring van het trainen op hoog niveau heeft hij een goede discipline ontwikkeld. “Ik heb de motivatie om mezelf te blijven ontwikkelen, zodat de mensen die ik behandel het beste resultaat kunnen behalen.”

 

Lars volgt cursussen, leest wetenschappelijke artikelen en boeken. “Zo is mijn passie ontstaan voor faciale technieken en het begrijpen van bewegingspatronen volgens de spier-bindweefsel-keten van Thomas Myers.” Lars is onlangs gestart met de opleiding Osteopathie om zijn huidige kennis uit te breiden met alle aspecten rondom de organen. “De kennis die ik op doe gebruik ik in mijn huidige werkzaamheden, waardoor het natuurlijke herstelproces optimaal wordt ondersteund. Hierdoor wil ik ervoor zorgen dat de sporters zo snel mogelijk de best mogelijke resultaten kunnen behalen.”

 

In de toekomst wil Lars zijn kennis en kunde blijven toepassen binnen de topsport. “Het liefst in combinatie met het begeleiden van jonge talentvolle sporters en het opleiden van beginnende therapeuten.”

 

Aafje is werkzaam bij Pro-F Professionele Fysiotherapie en wordt gedetacheerd bij TalentNED.

Lars Schulten

Discipline

Fysiotherapeut