Brent van Geest

Brent van Geest

LAATBLOEIER MET EEN DROOM

Volgens zijn ouders was Brent als baby al erg koppig. Ze hadden dan wel weer het voordeel dat hij veel sliep en hij daardoor altijd als een blij mannetje wakker werd. De kleine Brent blijkt geboren te zijn met enkele snelle spiervezels. Vooral het sprinten en de korte klimmetjes liggen Brent erg goed. "Mijn duurvermogen kan zeker nog verbeterd worden en vooral op dit aspect ga ik me bij TalentNED focussen. Ook hoop ik technisch nog veel bij te leren."

“Het mountainbiken is voor mij begonnen door samen met mijn vader en mijn broer toertochten te gaan rijden. Vervolgens heb ik mij in 2020 bij club ‘Het Snelle Wiel” aangesloten om op die manier ook wedstrijden te kunnen gaan rijden.” Na een jaar werd hij al benaderd door team Stappenbelt Specialized Development om zich bij hen aan te sluiten. “Bij Stappenbelt heb ik 2 jaar met veel plezier gereden en mooie resultaten behaald, zoals een tweede plaats op het NK en in het 3-Nations Cup klassement. Mijn overstap naar TalentNED zie ik als een stap voorwaarts.”

Buiten het feit dat je als mountainbiker erg veel mooie trails kan rijden, is het technische, fysieke én tactische aspect van de sport wat maakt dat Brent altijd weer vol enthousiasme op zijn fiets stapt. Om zijn uiteindelijk doel, professioneel mountainbiker worden, te verwezenlijken is het doel voor aankomend voor Brent om zo hard mogelijk te gaan trainen en optimaal gebruik te gaan maken van alle faciliteiten binnen TalentNED. Het brede scala aan professionals en de juiste trainingsmogelijkheden, in een setting met andere toptalenten maakte dat Brent vol voor het opleidingsprogramma van TalentNED wilde gaan.

Zijn droom? “Professioneel mountainbiker op het hoogste niveau worden en het ultieme daarin is uiteraard wereld en Olympisch kampioen worden.”


Brent van Geest

Personalia

Club
Snelle wiel
Vorig team
Stappenbelt Specialized Development Team
Opgegroeid in
Eersel
Geboortedatum
18-06-2006

Socials

Nieuws

Kalender

 • 27 april - 28 april

  Heubach (KNWU)

 • 5 mei

  3 Nations Cup Cat. 2 Eupen

 • 10 mei - 12 mei

  EK Cheila (KNWU)

 • 19 mei

  Cat. 1 Zadov

VOLG Brent van Geest OP INSTAGRAM

Team