Chris van Dijk

Chris van Dijk

KOM NIET AAN MIJN LINKER ZIJWIELTJE!

Chris kon op zijn 4e al lang fietsen, maar zijn linker zijwieltje mocht er echt niet vanaf. Sterker nog: hij weigerde te fietsen wanneer het wieltje eraf ging. Dan stond hij helemaal te stuiteren van boosheid. Hij was er stellig van overtuigd dat hij dan ging vallen.

Een beetje tegendraads, dat vindt Chris wel leuk. Zoals één van zijn wielerhelden Peter Sagan dat ook is. Tegelijkertijd wil Chris graag leren, bijvoorbeeld hoe je nog beter kunt pieken op het juiste moment. En fysiek wil hij graag sterker worden.

De uit Ede afkomstige mountainbiker wil graag de allerbeste ter wereld worden. Meedraaien in de wereldtop lijkt hem fantastisch. Gelukkig is Chris niet het type om veel stil te zitten. Hij kijkt dan ook niet veel sport op tv, maar gaat liever zelf een rondje fietsen. Op zondag in de kerk anderhalf uur… dat is pas een opgave! Om vervolgens op zijn fiets te springen en sprintend naar huis te fietsen!

Van jongs af aan stond Chris bekend als het enthousiaste mannetje die graag buiten speelde en ook wel graag haantje de voorste wilde zijn. De vader van Chris mountainbikete al langer en Chris reed dan weleens met hem mee over de grote bospaden. Na een aantal atletiek-, voetbal- en tafeltennistrainingen werd voor Chris toch wel duidelijk dat mountainbiken zijn ware passie is.

Waarom mountainbiken? Daar hoeft Chris niet lang over na te denken. “Het technische afdalen.. met name als je van tevoren een beetje twijfelt en het dan tóch doet. Het klimmen vind ik ook leuk. Diep gaan, mijn grenzen verleggen.”

In 2012 werd Chris lid van Wielervereniging Ede. Al snel ging hij wedstrijden rijden. Langzaam maar zeker werd hij beter. Waar hij eerst nog vaak 2e werd in wedstrijden, leerde hij later minder afwachtend te rijden. Toen begon hij wedstrijden te winnen.

In 2016 won hij zijn eerste rood-wit-blauwe trui toen hij Nederlands Kampioen werd. Daarnaast won hij in 2019 bij de nieuwelingen wederom het NK en tevens drie 3-nations-cup wedstrijden. Maar er waren ook dieptepunten, zoals op het EK waar hij bij de start ten val kwam met een lekke band als gevolg.

Aankomend seizoen wil Chris weer verder groeien. Fysiek beter worden en leren pieken, zodat hij wederom Nederlands kampioen kan worden en tevens een selectie voor het EK (junioren) en WK (junioren) kan afdwingen.

Daarnaast wil hij de 5e klas van het VWO afronden, zodat hij in 2021 zijn diploma kan halen. Een druk programma voor de boeg dus, maar daar zit hij niet mee. Laat Chris zich maar lekker uitleven, dan komt het wel goed!

Chris van Dijk

Personalia

Club
Wielervereniging Ede
Vorig team
Olympia cicli mtb tean
Opgegroeid in
Ede
Geboortedatum
13-07-2003

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Chris van Dijk OP INSTAGRAM

Team