Frits Biesterbos

Frits Biesterbos

OP HET HOOGSTE NIVEAU RIJDEN

Ook al was het nog veel te vroeg om de dag te beginnen, Frits was altijd in voor avontuur. Op zijn loopfiets met een flinke vaart van de berg, waarbij zijn klompjes fungeerden als rem. Elke keer weer harder en hoger. Dat maakte de uitdaging interessanter.

Frits is begonnen met mountainbiken toen hij een jaar of 8 was. Hij kreeg toen zijn eerste kleine mountainbike van zijn ouders om samen met zijn vader op zondag het bos in te gaan en lekker samen te fietsen.

Waarom mountainbiken voor Frits zo leuk is? “Omdat ik al mijn energie kwijt kan op de fiets. Heerlijk buiten zijn en in een mooie omgeving over de mooiste singletracks knallen met goed gezelschap, dat is het beste wat er is.”

Frits is begonnen met één keer in de week een rondje te doen samen met zijn vader. Dit vond hij zo leuk dat hij lid is geworden van de lokale mountainbikevereniging Bar-end in Apeldoorn. Bij deze vereniging werd Frits enthousiast gemaakt om wedstrijden te gaan rijden en dit ging hem goed af. Vanaf de jeugd is hij doorgestroomd naar de nieuwelingen en vanaf toen werd hij door verschillende teams benaderd om voor hen te rijden. Frits heeft de overstap naar TalentNED gemaakt om zichzelf nog verder te kunnen gaan ontwikkelen.

“Ik ben erg explosief op de fiets, zowel op de korte als lange stroken.” Ook is hij niet vies van een uur lang afzien. In een uur kan hij alles geven om bij de finish helemaal afgedraaid te zijn.

Ook voor Frits zijn er nog aspecten waarop hij zich kan verbeteren. “Ik wil vooral sterker worden en dus meer power kunnen leveren op de fiets. Ik vind het erg belangrijk om mijn kracht kwijt te kunnen in het klimmen.”

Frits zijn droom is om professioneel mountainbiker te worden en in zijn loopbaan mooie prestaties te behalen. Het lijkt hem gaaf om als mountainbiker de wereld over te mogen reizen en zijn hobby op het hoogste niveau te mogen beoefenen.

Komend seizoen wil Frits zoveel mogelijk ervaring op het hoogste niveau opdoen, met als doel om zo snel mogelijk op het hoogste niveau mee te kunnen rijden.

Waarom Frits voor TalentNED heeft gekozen? “Omdat het bij TalentNED ook draait om “het beter worden” en niet alleen maar “goed zijn”. Dat is precies wat ik graag wil: beter worden. TalentNED biedt een mooi internationaal programma aan met grote wedstrijden maar ook gezamenlijke trainingen in diverse omgevingen.”

Frits Biesterbos

Personalia

Club
Bar-End
Vorig team
Stappenbelt Specialized Racing
Opgegroeid in
Apeldoorn
Geboortedatum
14-02-2002

Socials

Nieuws

Kalender

 • 20 mei

  Junior Series Haiming

 • 23 mei - 25 mei

  World Cup Nove Mesto (KNWU)

 • 2 juni

  3 Nations Cup Cat. 2 Wijster (VAM-berg)

 • 16 juni

  3 Nations Cup Cat. 2 Saalhausen

VOLG Frits Biesterbos OP INSTAGRAM

Team