Louis van Zeeland

Louis van Zeeland

GEBOREN OM TE MOUNTAINBIKEN

Als klein jongetje was Louis al snel op een fietsje te vinden, een loopfiets. Al vroeg bleek Louis over goede technische vaardigheden te beschikken, want vallen deed hij nooit. Zoals hij zelf zegt: “Ik ben geboren om te mountainbiken”.

Doordat de vader van Louis destijds bondscoach van het Nederlands mountainbike team was, was het een logisch gevolg dat ook Louis op een mountainbike zijn avonturen wilde beproeven. “Het was erg leuk om vroeger mee te gaan in de grote bussen, samen met de profs. Toen wist ik al heel snel, ik wil ook een prof worden.”

“Het mooiste aan mountainbiken vind ik dat je veel in de natuur rond mag rijden en zodoende volledig opgaat in het fietsen en de omgeving. Op dat moment aan niks anders hoeven denken dan de sport en waar ik op dat moment mee bezig ben.”

In zijn periode bij de nieuwelingen reed Louis vijf keer per jaar een wedstrijd met zijn vader. Daarna sloot hij zich voor het eerst aan bij een club (Mainzer Radsport Verein te Duitsland). “Het jaar daarna kreeg ik er steeds meer zin in en mocht ik op een door Bart Brentjens gesponsorde American Eagle rijden en ging ik steeds meer trainen. Als eerstejaars nieuweling ging het nationaal gezien “redelijk goed“. Toch had Louis ook wat tegenslagen, maar dat maakte hem juist alleen maar gemotiveerder. Het jaar daarna kon hij dankzij het Riese&Müller MTB Racing Team en het materiaal dat hem ter beschikking werd gesteld enorm hard gaan trainen. Destijds verbleef Louis ook al in een soort internaat setting in Kaiserslautern (Duitsland). Zo maakte hij tijdens die periode voor het eerst kennis met krachttraining, ging hij op trainingskampen en leerde hij diverse trainingsmethodes kennen, wat zijn prestaties ten goede kwam en hij zich bij TalentNED in de kijker reed.

Louis beschikt over goede technische skills op de fiets. Vooral het downhillen is een specialiteit. Een ijzeren discipline en motivatie hebben hem ook veel gebracht. Naar eigen zeggen moet hij nog wel explosiever worden. "Hier ga ik bij TalentNED heel hard aan werken, net zoals mijn vermogen op de korte afstand.”

“Het is een droom om professioneel mountainbiker te worden. Mijn grote voorbeeld is Mathieu van der Poel, dus wie weet ga ik ook nog weleens op de weg rijden.” Louis zou graag een Olympische titel binnenslepen. “En grote stappen maken binnen TalentNED. Mijn kwaliteiten verder uitbouwen en mijn ontwikkelpunten optimaal aanpakken. Zo veel mogelijk UCI punten halen en mij in de kijker rijden bij de bondscoach, Gerben de Knegt, zodat ik mee kan naar bijvoorbeeld het EK of WK.”

Bij TalentNED ziet Louis zijn de mogelijkheid om zijn dromen na te jagen. “Ze bieden goede begeleiding en kunnen mij echt helpen de volgende stappen te maken.”


Louis van Zeeland

Personalia

Club
VC Darmstadt
Vorig team
Riese & Müller Racing Team
Opgegroeid in
Duitsland
Geboortedatum
09-03-2006

Socials

Nieuws

Kalender

 • 20 mei

  Junior Series Haiming

 • 23 mei - 25 mei

  World Cup Nove Mesto (KNWU)

 • 2 juni

  3 Nations Cup Cat. 2 Wijster (VAM-berg)

 • 16 juni

  3 Nations Cup Cat. 2 Saalhausen

VOLG Louis van Zeeland OP INSTAGRAM

Team