Niek Hoornsman

Niek Hoornsman

GRENZEN VERLEGGEN

Niek wil graag winnen. Of het nou een potje monopoly of een mountainbikewedstrijd is. Ook wil hij graag zijn toetsen in één keer halen. Hij wil het gewoon zo goed mogelijk doen. Geen half werk afleveren en die beker mee naar huis nemen.

De op het oog wat stille jongeman uit Wieringerwerf laat zich de kaas niet van het brood eten. Zowel figuurlijk als letterlijk, want Niek houdt van jongs af aan van eten. “Als het maar veel is.” Als peuter was hij rustig, een tikkeltje verlegen, maar tegelijkertijd ook weer vrolijk en beweeglijk.

Het fietsen werd hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader deed aan wegwielrennen en reed menig kermiskoers in de buurt. Vanaf jonge leeftijd combineerde Niek twee sporten: mountainbiken en schaatsen. Met het schaatsen haalde hij de C-selectie. Toch werd die combinatie wat teveel van het goede en dus koos Niek voor de spanning en de afwisseling van het mountainbiken.

“Bij het schaatsen kom je voor een 500 meter en dan is het alweer klaar. Met mountainbiken zit er meer beleving omheen met het inrijden en het weekendje en alles. En de omgeving is veel gevarieerder. Het is elke keer weer een uitdaging. Met name technische parcoursen vind ik leuk. Je verlegt elke keer weer je grens.”

Niek droomt van de Olympische Spelen. Parijs 2024 komt wellicht nog wat vroeg. Dan moet het maar in Los Angeles in 2028 gebeuren. Daarnaast wil hij graag voorin meedoen in het eliteveld. Niek is een vrij explosief type. Met name de korte klimmen gaan hem goed af. Maar om de top te halen zal hij zich verder moeten ontwikkelen. “Met name technisch maar ook fysiek wil ik mezelf nog verbeteren. Daarnaast wil ik leren om een volledig seizoen goed te kunnen rijden.”

Ondertussen helpt Niek af en toe zijn vader op de boerderij. Misschien neemt Niek het bedrijf ooit wel over van zijn vader, maar dat weet hij nog niet zeker. Eerst maar eens kijken wat het mountainbiken hem brengt. Kat uit de boom kijken, dat gaat Niek wel goed af. En als hij ergens aan de start staat dan weet je één ding zeker: Niek zal er alles aan doen om te winnen.

Niek Hoornsman

Personalia

Club
Wielervereniging Noord Holland
Vorig team
MTB team NH (T. Czapelski)
Opgegroeid in
Wieringerwerf
Geboortedatum
14-09-2001

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Niek Hoornsman OP INSTAGRAM

Team