Paul Snip

Paul Snip

THE "FLYING" DUTCH TODDLER

“Ik was 3 jaar en we waren naar de avondvoorstelling geweest op camping De Kleine Wolf in Ommen. We gingen weer terug naar de caravan. Ik voorop met mijn fietsje in mijn zwarte zwembroekje op mijn groene fietsje met oranje spatbordjes en mijn ouders erachter aan. Op mijn weg terug naar de caravan vond ik van die verhoogde verkeersdrempels. Ik dacht dat ik er wel overheen kon fietsen dus ik sjeesde op volle snelheid over die drempel.

Als klein manneke werd ik afgevuurd als een raket, met m’n billen kwam ik los van het zadel en met mijn benen los van mijn trappers. Ik had alleen mijn stuur nog vast… Mijn moeder zag het gebeuren, maar kon op dat moment niets doen. Ze kon alleen maar hopen dat het goed af zou lopen.

Als een vogel zweefde ik boven mijn fiets, om een paar meter verderop weer terug te komen op het zadel en de trappers. Met een paar flinke slingers aan mijn stuur, trapte ik daarna weer zonder blikken of blozen dapper verder. Gelukkig liep het dus goed af!

Paul was altijd een vrolijk, enthousiast, energiek kind. Zodra hij wakker was, stond hij “aan”. Hij was nieuwsgierig en wilde graag alles “zelf” doen. Paul mag dan ook graag aan zijn eigen fiets sleutelen. Even de boutjes aandraaien en zorgen dat de fiets spik en span is.

Paul is een liefhebber van sport en heeft er weleens moeite mee als anderen minder fanatiek zijn. Teamsport was dan ook niet aan hem besteed. Hij heeft nog wel gevoetbald, maar schaatsen en fietsen waren meer zijn ding. Zo werd hij nog eens 4e op het NK marathonschaatsen.

Fietsen in de zomer en schaatsen in de winter. Totdat er een keer een mountainbikewedstrijd in de winter was en Paul zoveel zin had om mee te doen dat hij toen heeft besloten om volledig voor het fietsen te gaan.

Paul noemt zichzelf een laatbloeier. Hij behaalde in de jeugd weinig podiumplaatsen, maar reed juist wat meer achterin het veld. Daardoor heeft Paul leren vechten. Op zijn 14e begon Paul flink te groeien en als 1e jaars junior sloot hij aan bij de top 3 van het veld.

Paul is een type ‘sprinter’. Hij heeft een goede start en kan goed mee in de kopgroep. Afdalen en klimmen vindt hij beide leuk. Afdalingen rijdt hij technisch goed, maar zou nog wel wat harder willen afdalen. “Ik wil als een steen over water gaan. En daarnaast nog wat hardheid ontwikkelen om aan het einde van de wedstrijd beslissend te kunnen zijn.”

Paul’s droom is om goud te winnen op de Olympische Spelen. Daarnaast wil hij graag een duurzame carrière aan de top door lange tijd met de top 3 van de wereld mee te kunnen. Van Flying Dutch toddler naar een volwassen Flying Dutch Man!

Paul Snip

Personalia

Club
Wielervereniging West-Frisia
Vorig team
MTB team NH (A. Boek)
Opgegroeid in
Bovenkarpsel
Geboortedatum
08-08-2001

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Paul Snip OP INSTAGRAM

Team