Chloé Hoogendoorn

Chloé Hoogendoorn

MEEDOEN AAN DE OLYMPISCHE SPELEN

Op vrij jonge leeftijd was Chloé al heel erg actief en liep ze al heel snel rondjes om de tafel. Slapen had ze niet zoveel mee, ze wilde graag alles meemaken en overal bij zijn. “Ik stond voor het eerst op schaatsen toen ik ongeveer 4 à 5 jaar oud was. Bij de plaatselijke ijsvereniging vonden ze me eerst nog wat jong, maar ik mocht het toch proberen.” Schaatsen zit bij Chloé in de familie, zo hebben haar opa en moeder vroeger ook altijd geschaatst en staat ook haar zus op het ijs. “Vroeger was er natuurlijk veel vaker natuurijs. Met de hele familie gingen we dan op pad om te gaan schaatsen.”

“Het leukste aan schaatsen vind ik de snelheid die je kan maken en waarmee je over het ijs kan glijden.” Bij het schaatsen valt er altijd weer iets nieuws te leren, iets waar Chloé altijd enthousiast van wordt.

“Ik ben begonnen bij IJsvereniging Woubrugge en heb hier een lange tijd geschaatst.” Vanuit Woubrugge is Chloé doorgestroomd naar het district Sassenheim om vervolgens na drie jaar de overstap naar RTC Zuidwest te maken. Na 2 jaar bij het RTC Zuidwest werd ze opgepikt door het KTT Zuidwest. “ De afgelopen jaren heb ik veel geleerd en bereikt. Bij TalentNED hoop ik die trend door te kunnen zetten en nog meer bij te leren. Iets waar ik super veel zin in heb!”

Presteren op het “moment suprême” is één van de sterkte punten van Chloé. Er “staan” als het moet en er dan ook 100% voor gaan. “Bij een belangrijke wedstrijd sta ik altijd met volle focus aan de start en heb ik zin om te laten zien wat ik kan en wil ik het beste uit mezelf halen.” Aspecten zoals goede voeding voor een sporter en het goed uitvoeren en kennis krijgen van trainingsschema’s is iets waar Chloé graag meer inzicht in wil krijgen en hoopt hier tijdens haar tijd bij TalentNED veel van op te steken en mee te nemen in haar toekomstige carrière.

“Mijn droom is om mezelf dusdanig te blijven door ontwikkelen zodat ik ooit aan de Olympische Spelen kan deelnemen.” Deel uitmaken van een commercieel team en zodoende haar sport professioneel kunnen uitoefenen staat hoog op haar verlanglijstje.

Het doel van Chloé voor aankomend seizoen is om technisch nog beter te worden, te blijven ontwikkelen en nog scherpere persoonlijke tijden neer te zetten. “Daarnaast wil ik ook weer graag meedoen aan het WK Junioren en de World Cups. Verder hoop ik komend seizoen veel ervaring op te doen en veel te leren!”

Chloé ziet TalentNED als de beste omgeving om zich verder te ontwikkelen. “Daarnaast denk ik dat het trainen met de beste junioren van Nederland ervoor zorgt dat het niveau omhoog wordt getild tijdens de trainingen en dat je elkaar alleen maar sterker maakt.”

Chloé Hoogendoorn

Personalia

Club
IJsvereniging Woubrugge
Vorig team
KTT Zuidwest
Opgegroeid in
Woubrugge
Geboortedatum
07-03-2004

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Chloé Hoogendoorn OP INSTAGRAM

Team