Chris Fredriks

Chris Fredriks

ELKE TRAINING ALLES GEVEN

Als baby was Chris heel bewegelijk en zat nooit stil. Op 3-jarige leeftijd bewoog hij al als schaatser door de huiskamer, één hand op de rug en lekker scheef hangen.

Chris schaatst al zolang als hij zich kan herinneren. De eerste rondjes werden gemaakt in de woonkamer van zijn huis in Deventer waarna Chris de eerste stappen op natuurijs maakte en zich vervolgens aansloot bij een ijsvereniging.

Waarom Chris schaatsen zo’n leuke sport vindt? “Het mooiste aan het schaatsen vind ik de snelheid die je in de bocht kan halen, dat geeft mij echt een kick.” De sprint- en intervaltrainingen zijn voor Chris op dit moment de leukste trainingen om te doen. “Elke training alles geven tot je bijna niet meer kan geeft een heel voldaan gevoel en maakt dat je elke training nog meer wilt geven.”

Via het pupillen schaatsen is Chris vervolgens als A-junior naar het RTC gegaan. “Bij het RTC heb ik echt enorme sprongen gemaakt, waardoor ik in april de overstap naar TalentNED heb kunnen maken.”

Aan zijn voormalig coach Johan Freriksen heeft Chris veel te danken doordat hij hem vooral technisch heel goed heeft ondersteund en bijgeschaafd. “Johan heeft een goed oog voor techniek die hij op iedere schaatser probeert over te brengen zodat je de techniek helemaal eigen kan maken om jezelf tot een betere schaatser te ontwikkelen.”

“Mijn topsnelheid en het vasthouden daarvan” noemt Chris als één van zijn sterke punten. “Ik geef mezelf iedere training voor de volle 100% en daarnaast kan ik goed omgaan met stressvolle situaties.” Wel moet Chris nog wat beter voor zichzelf gaan zorgen en zich de lifestyle gaan aanmeten die bij topsport hoort. “Op de juiste momenten rusten en het gebruiken van de juiste voeding is ook belangrijk voor een sporter.“

Chris Fredriks

Personalia

Club
Deventer IJsclub
Vorig team
RTC Oost (J. Freriksen)
Opgegroeid in
Deventer
Geboortedatum
13-06-2003

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Chris Fredriks OP INSTAGRAM

Team