Lieke Hoogendoorn

Lieke Hoogendoorn

DOORZETTINGSVERMOGEN

Lieke was altijd een erg vrolijke en aanwezige baby. Ze raakte nooit uitgepraat en vond het altijd gezellig om met andere mensen te zijn.

"Al vanaf jonge leeftijd ging ik al vaak mee naar de ijsbaan omdat mijn zussen beiden aan schaatsen deden. Zelf was ik vijf toen ik begon met schaatsen. Mijn ouders wilden graag dat ik ook leerde schaatsen omdat mijn moeder en opa zelf ook altijd hebben geschaatst, maar zelf wilde ik dit toen eigenlijk niet. Na het eerste jaar vond ik het eigenlijk toch wel leuk en ging ik met veel plezier naar de trainingen."

Toen Lieke acht was is ze begonnen met het rijden van wedstrijden. "Wat ik leuk vind aan schaatsen is dat je nooit uitgeleerd bent en de snelheid die je kunt bereiken. Er valt altijd wat nieuws te leren en op die manier kun je jezelf steeds verbeteren om nog sneller gaan."

Lieke is al lid van de IJsvereniging Woubrugge sinds ze 5 jaar oud was. Toen ze pupil werd is ze naar de talentengroep District Sassenheim gegaan. "Daar heb ik 3 jaar gezeten en als junior B1 ben ik naar het gewest-Zuid-Holland gegaan waar ik 2 jaar heb getraind."

Eén van de sterke punten van Lieke is haar doorzettingsvermogen. "Ik zal niet zomaar opgeven en als ik iets echt wil zal ik hier ook helemaal voor gaan. Wat ik nog kan ontwikkelen is zelfvertrouwen. Soms kan ik meer dan ik denk en dan moet ik ook wat meer in mezelf geloven dat ik het dus ook kan."

"Bij TalentNED hoop ik mezelf aankomend seizoen erg te kunnen verbeteren op technisch en mentaal gebied. Ook hoop ik dat ik grote stappen ga maken en en veel persoonlijke records zal rijden. Ik heb daarom ook voor TalentNED gekozen, omdat ik denk dat ik hier veel kan leren en grote stappen kan gaan maken doordat ik hier kan trainen met sterke en gemotiveerde schaatsers. Zo kunnen we elkaar verder helpen en beter maken. Ik ben altijd erg vrolijk en wil graag nieuwe dingen leren en die eigenschappen neem ik mee naar TalentNED. Ik hoop hier een goed begin te kunnen maken aan een mooie schaatscarrière."

Het is de droom van Lieke om bij een topteam te mogen trainen en uiteindelijk mee te mogen doen aan de Olympische spelen.


Lieke Hoogendoorn

Personalia

Club
IJsclub Woubrugge
Vorig Team
KTT Zuid-Holland
Opgegroeid in
Woubrugge
Geboortedatum
16-02-2006

Socials

Nieuws

Kalender

 • 31 mei - 4 juni

  Fietskamp Limburg

 • 12 juli - 26 juli

  1e Zomerkamp, zomerijs Inzell

 • 19 augustus - 30 augustus

  2e Zomerkamp, fietsen België

 • 12 december - 22 december

  Schaatskamp Inzell

VOLG Lieke Hoogendoorn OP INSTAGRAM

Team