Jasper Krommenhoek

Jasper Krommenhoek

SCHAATSEN HOORT BIJ DE OPVOEDING

Jasper was overdag een gemakkelijke en vrolijke baby. “In de kinderwagen kon ik, bij weer en wind en goed ingepakt, zelfs buiten nog slapen.” In de nacht was hij iets minder gezellig voor zijn ouders. Goed doorslapen deed Jasper namelijk pas vanaf zijn vierde.

Als peuter bracht Jasper heel wat hardloopuren met zijn moeder door. Jasper in de kinderwagen en zijn moeder met een flinke pas vooruit. Het bewegen kreeg hij al van jongs af aan mee. “Als kleuter ging ik graag naar gymnastiek, stond al vroeg op de korte latjes in de sneeuw en speelde hele dagen op het strandje in Muiderberg, waar ik de eerste 8 jaar heb gewoond.” Een jonge sporter in de dop was geboren.

Na het behalen van zijn zwemdiploma’s ging Jasper sporten beoefenen die zijn ouders ook beoefenden. Voetbal, tennis en later ook nog hockey. Alhoewel Jasper al deze sporten leuk vond lag hier toch niet zijn passie. “Schaatsen hoorde net als zwemmen bij de opvoeding, volgens mijn ouders. Tijdens logeerpartijtjes bij mijn opa en oma was een schaatscursus op de Jaap Eden baan in Amsterdam altijd vaste prik. In mijn beleving was er ook best regelmatig natuurijs. Zodra er natuurijs was, dan was er geen tijd te verliezen voor mijn ouders. Op naar mijn opa en Beppe, beiden natuurijs-fanaat en wonend in de buurt van de Weerribben en Giethoorn.”

Later verhuisde Jasper naar Steenwijkerwold en woonde dus op slechts twintig minuten rijden van Thialf. De teamsporten had hij achter zich gelaten en besloot om “op schaatsen” te gaan. “In 2017 werd ik lid van Schaatsclub Giethoorn. Daar kwam ik terecht in een leuke groep schaatsers met een super gepassioneerde trainer. Mijn enthousiasme en passie voor schaatsen is daar echt ontstaan!”

Schaatsen is een hele complexe sport en dat vindt Jasper juist zo leuk. Niet alleen qua techniek maar ook de verschillende trainingen die je voor het schaatsen moet doet maakt het leuk. “Je techniek kan eigenlijk altijd nog weer beter en door de verschillende trainingen blijft het ook nog eens heel afwisselend. Het mooiste aan schaatsen is het moment dat je voelt dat je in topvorm bent en dat het schaatsen dan bijna als vanzelf gaat.”

Bij schaatsclub Giethoorn werd hij getraind door Lucas Manden en die heeft hem echt enthousiast gemaakt voor het schaatsen. Na twee jaar is hij lid geworden van HCH (hardrijders club Heerenveen) om daar met meer leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau te gaan schaatsen. Na slechts één jaar bij HCH werd Jasper uitgenodigd voor het Friese Gewest en dat was destijds echt een droom die uitkwam. “Ik mocht schaatsen in het Fryslân pak en weer een jaar later mocht ik gaan schaatsen bij het KTT Noord. Bij het KTT heb ik onder leiding van Peter Kolder heel veel geleerd en mooie stappen kunnen maken op zowel technisch als prestatiegebied. Uiteindelijk allemaal mooie stappen die hebben geleid tot mijn stap naar TalentNED.

De sterke punten van Jasper zijn dat hij erg gedisciplineerd is en altijd hard traint. “Ik heb een behoorlijk duurvermogen en daarom kan ik goed uit de voeten op de lange afstanden.” Op de kortere afstanden valt nog genoeg te ontwikkelen voor Jasper. “Tijdens deze afstanden vergeet ik vaak goed te schaatsen en zo is het wel eens voorgekomen dat mijn eerste rondje tijdens een 3km sneller was dan die op de 500 meter. Dit wil ik graag gaan verbeteren zodat ik ook op een allround toernooi hoog kan eindigen.”

“Mijn droom is om de beste schaatser van de wereld te worden en dat dan ook langere tijd te blijven.” Het doel voor komend seizoen bij TalentNED is om technisch en fysiek beter te worden. Jasper wil persoonlijke records gaan rijden en zich kwalificeren voor het wereldkampioenschap.

Jasper is duidelijk in zijn keuze voor TalentNED. “Bij TalentNED hebben we een fantastisch mooi team met allemaal grote talenten. Daarnaast staat er ook groot en professioneel begeleidingsteam zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Wat mij ook erg aanspreekt is het onderbrengen van alle sporters onder één dak, zodat je altijd samen kunt trainen en er echt een team gevoel ontstaat.”

Jasper Krommenhoek

Personalia

Club
HCH (Hardrijders Club Heerenveen)
Vorig team
KTT Noord
Opgegroeid in
Muiderberg/Steenwijkerwold
Geboortedatum
12-11-2003

Socials

Nieuws

Kalender

 • 24 februari - 25 februari

  NK Allround en NK Sprint

 • 2 maart - 3 maart

  NK Junioren A en B Sprint/Lange Afstanden/Teamsprint

 • 8 maart - 9 maart

  Vikingrace

 • 9 maart - 10 maart

  Holland Cup Finale / NK Neo senioren

VOLG Jasper Krommenhoek OP INSTAGRAM

Team