Meike Veen

Meike Veen

ALLES ERUIT HALEN WAT ERIN ZIT

Meike was een hele makkelijke baby. Ze sliep veel en huilde alleen maar als ze honger had. Toen ze wat ouder was en kon lachen kreeg iedereen een grote smile van Meike als ze in de kinderwagen keken. Meike keek als klein meisje wel eerst de kat uit de boom voordat ze naar iemand toe ging, maar maakte als kleuter en later op de basisschool heel makkelijk vriendjes. “Ik was een echt buiten kind. Vaak was ik samen met vriendinnetjes buiten te vinden en aan het spelen.”

Schaatsen is Meike met de paplepel ingegoten. Haar opa en vader hebben altijd wedstrijden geschaatst. Het zit in de genen bij de familie Veen. Vanaf haar vijfde ging ze altijd mee als haar broer moest schaatsen. Dat "toekijken" vond ze maar vervelend en saai. Ze wilde ook graag zelf meedoen. Vanaf haar zesde, het moment waarop ze eindelijk lid van een club mocht worden, hebben haar ouders haar lid gemaakt van IJsvereniging Borgercompagnie.

“Wat ik zo leuk vind aan schaatsen is de snelheid in de bochten. Je krijgt er enorm veel adrenaline van en je wilt steeds harder gaan. Ook het verbeteren van mijn techniek vind ik leuk. Daar ben je continu mee bezig, waardoor je gelijk merkt aan de snelheid, dat je iets goed doet.”

Bij IJsvereniging Borgercompagnie heeft Meike een leuke tijd gehad met altijd een gezellig groepje en leuke trainingskampen. Daarna is ze als B-pupil naar de jeugdbaanploeg van Groningen gegaan. Hier heeft Meike grote stappen gemaakt op technisch gebied en is ze een stuk serieuzer gaan trainen. Vervolgens is Meike doorgestroomd als C-junior naar de C-selectie en heeft ze onder begeleiding van Jan de Vries en Corine van der Meijden nog meer stappen kunnen maken. “Wat ik zo leuk vond aan de C-selectie is dat je echt al meer doelgericht trainde.

In mijn tijd als B-junior heb ik vooral veel hardheid gekregen en echt geleerd om tot het gaatje te gaan.” Voor haar overstap naar TalentNED zat Meike bij het KTT Noord waar ze grote stappen in techniek en snelheid heeft kunnen maken. "Door mijn trainers Wessel Elting en Ingo Bos werd ik goed begeleid en heb ik veel geleerd, ook op mentaal vlak.”

Een sterk punt van Meike is haar techniek. “Met veel druk kan ik mijn schaatsen goed afzetten en zodoende effectief zijn op het ijs.” De leergierigheid van Meike helpt haar ook enorm. “Als een trainer mij tips geeft wil ik er gelijk mee aan de slag en het daarna goed uitvoeren”.

“Mijn doel is om me op de 3000m te verbeteren. Ik weet dat er veel meer in zit, maar ik moet zo’n race nog beter leren indelen en op het laatst echt doorbijten. Bij TalentNED ben ik ervan overtuigd dat mij dit gaat lukken.” De opening is ook zeker nog een belangrijk verbeterpunt. “Vaak ben ik te traag weg in de eerste 50 meter en moet dan in het rondje alles goed gaan maken. Mijn geluk is dan wel dat ik heel sterk ben op het rondje, maar het zou veel winst opleveren als mijn opening ook sneller gaat, want dit neem je ook weer mee in het rondje. Zo blijft er altijd ruimte voor verbetering.”

Meike's idolen waren Marianne Timmer, die vroeger ook lid was van IJsvereniging Borgercompagnie, en Ireen Wüst. Ze wil net zo goed worden als Marianne en Ireen. “Mijn uiteindelijke doel is om op de Olympische Spelen te staan en alles eruit te halen wat erin zit.”

“Mijn grootste doel voor komend seizoen is om mij te plaatsen voor de World Cups voor junioren. Dit zal pittig worden, maar ik ga er vol voor. Het lijkt mij een hele mooie ervaring.”

Meike heeft voor TalentNED gekozen vanwege de duidelijke visie omtrent talentontwikkeling en het op de juiste wijze “afleveren” aan een profploeg. “Ook verwacht ik meer rust te krijgen als ik doordeweeks in Enschede woon. Nu moet ik in Groningen steeds 45 minuten reizen naar school en een uur naar Thialf. Dat kost mij best veel tijd en energie. In Enschede heb ik alles in de buurt en kan ik mij op die manier goed focussen op zowel mijn trainingen als mijn studie fysiotherapie.”


Meike Veen

Personalia

Club
IJsvereniging Borgercompagnie
Vorig team
KTT Noord
Opgegroeid in
Westerlee
Geboortedatum
23-08-2004

Socials

Nieuws

Kalender

 • 24 februari - 25 februari

  NK Allround en NK Sprint

 • 2 maart - 3 maart

  NK Junioren A en B Sprint/Lange Afstanden/Teamsprint

 • 8 maart - 9 maart

  Vikingrace

 • 9 maart - 10 maart

  Holland Cup Finale / NK Neo senioren

VOLG Meike Veen OP INSTAGRAM

Team