Michiel de Groot

Michiel de Groot

VERDER ONTWIKKELEN ALS ALLROUNDER

Nieuwsgierig en erg actief, zo typeert zijn vader Michiel. Maar ook een erg eigenwijs mannetje en waardoor hij vaak ruzie met zijn beste vriendje had. Maar toch speelden ze iedere dag weer samen. Zodra het buiten koud begon te worden en er sneeuw viel was Michiel niet naar binnen te krijgen. Toen hij wat groter werd ging hij eerst op voetbal. Maar hij ging af en toe ook al met zijn vader mee naar de schaatsbaan.

Toen Michiel een jaar of zes was stond hij voor het eerst op natuurijs. IJsclub Bleiswijk organiseerde toen, zoals ze vroeger altijd deden, de “Molentocht op de Rotte”. Samen met zijn ouders en zussen schaatste hij een rondje van 10 kilometer op ijshockeyschaatsjes. Niemand dacht dat Michiel het rondje af zou maken. “Maar ik bleef stug vol houden en wilde daarna ook gelijk lid worden van de schaatsclub.”

“Ik geniet het meeste van de hoge snelheid en de druk die je voelt als je door de bochten heen gaat. Ook vind ik het fantastisch om lange afstanden te rijden en de afstand op zo’n manier in te delen dat ik het uiterste uit mezelf kan halen. Ik vind het ook heel leuk om te werken aan mijn techniek en op die manier sneller te worden.”

Op 6-jarige leeftijd werd Michiel lid van de IJsvereniging Lansingerland waar hij samen met zijn zus veel getraind heeft. Hier reed hij ook zijn eerste wedstrijden op de jaarlijkse clubkampioenschappen. Als pupil heeft hij ook veel marathons gereden en altijd meegedaan aan de baancompetitie in Den Haag. Als B-junior werd hij uitgenodigd door het RTC Zuid-West, waar hij onder begeleiding van Ramon Duivenvoorden, Bram van Schie en Frank Hermans veel stappen heeft gemaakt op technisch vlak en zijn meest succesvolle seizoen tot nu toe heeft gehad. Tijdens zijn junior-C-periode is Michiel ook gaan shorttracken. “Op deze manier heb ik goed bochten leren schaatsen.”

Michiel is het beste in het vlak houden van de rondetijden ondanks dat hij “kapot” gaat. “Ik kan heel goed mijn techniek behouden wanneer mijn benen verzuren.” Ik probeer altijd nog wat extra’s te geven in de laatste ronden en ga altijd tot het uiterste.” Hoewel Michiel tot nu toe vrij constant is in zijn prestaties, weet hij zichzelf ook altijd weer te verbeteren.

“Ik kan mij met name nog verbeteren op de eerste 100 meter. Daarnaast wil ik me graag verder ontwikkelen als allrounder”. Een ander aandachtspunt is om op te letten dat hij niet over zijn grenzen gaat en zo blessures te voorkomen.

"Het is mijn ambitie om bij een “topteam” terecht te komen en het lijkt mij supergaaf om de Olympische Spelen te halen. Ik wil overal waar ik aan meedoe graag winnen en ga er altijd 100% tegenaan.”

Komend seizoen wil Michiel graag zijn techniek verder door ontwikkelen. “Ook wil ik een hogere snelheid behalen en hiermee mijn tijden flink aanscherpen.” Michiel wil ook veel leren over hoe het leven van een topsporter eruit ziet en ziet TalentNED als de ideale omgeving hiervoor.

Michiel ziet TalentNED als dé kans om in de schaatstop terecht te komen en laat deze kans zeker niet schieten. “TalentNED biedt hele goede faciliteiten om je op alle vlakken te verbeteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een heel leerzaam en leuk seizoen wordt met het hele team!”

Michiel de Groot

Personalia

Club
IJsvereniging Lansingerland
Vorig team
RTC Zuid-West
Opgegroeid in
Bleiswijk
Geboortedatum
17-03-2005

Socials

Nieuws

Kalender

 • 2 december - 3 december

  ISU Junior World Cup 2

 • 9 december - 10 december

  Holland Cup 3

 • 28 december - 30 december

  NK Afstanden

 • 13 januari - 14 januari

  NK Junioren A en B Allround en Afstanden

VOLG Michiel de Groot OP INSTAGRAM

Team