Olaf Vunderink


Als kind had Olaf altijd al veel energie en wilde hij zo veel mogelijk buiten zijn en met vrienden spelen of in bomen klimmen. Hij kan zich nog herinneren dat zijn moeder hem altijd van de speeltuin naar huis moest slepen/dragen en dat hij dan aan het huilen was omdat hij niet naar binnen wilde.

"Mijn vader ging elke zaterdag met een groep vrienden in Deventer schaatsen. Ik wou altijd al vanaf jongs af aan met hem mee gaan. Toen ik 7 was mocht ik eindelijk op schaats les gaan.." Hier zeiden ze dat Olaf best goed kon schaatsen en dat hij zich bij een schaats verenging moest aansluiten. "Daardoor heb ik mij toen ik 8 jaar was bij een ijsclub aangesloten."

"Schaatsen gaat heel veel op gevoel en techniek en daarom vind ik schaatsen de leukste sport. Je kan wel de sterkte en de beste conditie van het veld hebben maar als je de techniek en timing niet onder de knie hebt dan kom je lang niet bij de top."

Op zijn 8e begon Olaf zijn schaatsavontuur bij DIJC in Deventer, waar hij altijd met veel plezier op het ijs stond. Toen hij hoorde dat er ook een schaatsclub in Dalfsen was, besloot hij op een proeftraining mee te doen. "Ik herinner me nog goed dat dit de eerste keer was dat ik na een schaatstraining compleet kapot was, na die training wist ik meteen dat ik bij Stokvisdennen wou gaan schaatsen." Als pupil is hij aangesloten bij Stokvisdennen, waar hij onder leiding van trainers zoals Freddy/Erben Wennemars en Brant Aukema heb geleerd om tot het uiterste te gaan. "Ik heb daar echt geleerd wat doorzetten betekent en heb drie seizoenen bij hen gereden. Daarna maakte ik de overstap naar KTT-Midden-Oost, waar ik twee jaar heb doorgebracht en waar ik leerde om zelfs tijdens het afzien mijn techniek te behouden."

"Mijn sterke punten als schaatser is mijn conditie en hoe kapot ik ook ga dat ik altijd mijn ritme kan blijven houden. Ik kan mij sowieso nog in mijn techniek ontwikkelen maar ik moet me nog het meeste ontwikkelen in leren te weten met welke inzet ik welke rondjes rij in de wedstrijd, zodra ik dit onder de knie heb, kan ik ook races vlakker rijden op de lange afstanden. Verder op sprint gebied moet ik mij nog ontwikkelen op mijn topsnelheid."

De droom van Olaf is om in de toekomst wereldkampioen allround te worden. Voor Olaf is dit de ultieme titel, omdat het meer vereist dan alleen goed zijn op één afstand. "Bij allround moet je goed zijn in alle disciplines en het lijkt me geweldig om te kunnen zeggen dat je wereldkampioen bent in een algemeen klassement van alle afstanden. Mijn doelen voor komend seizoen zijn om bij het NK allround op podium te eindigen en mee te doen aan het WK junioren in Collalbo. Verder wil ik ook graag podium behalen op het NK lange aftanden (3 en 5KM).

De redenen dat ik voor TalentNED heb gekozen is door hun positieve uitstraling en dat ze altijd het uiterste uit rijders kunnen halen om hun naar een niveau te brengen."

Olaf is leergierig, gemotiveerd en geeft elke training 100%. "Ik wil zo veel mogelijk leren in wat ik kan verbeteren om beter te worden." Een goede motivatie!

Olaf Vunderink

Personalia

Club
Stokvisdennen
Vorig team
KTT Midden-Oost
Opgegroeid in
Heino
Geboortedatum
11-08-2005

Socials

Nieuws

Kalender

 • 31 mei - 4 juni

  Fietskamp Limburg

 • 12 juli - 26 juli

  1e Zomerkamp, zomerijs Inzell

 • 19 augustus - 30 augustus

  2e Zomerkamp, fietsen België

 • 12 december - 22 december

  Schaatskamp Inzell

VOLG Olaf Vunderink OP INSTAGRAM

Team