Pien Smit

Pien Smit

WINNAARSMENTALITEIT

Pien werd geboren in een gezin met twee grote broers en was een “lekker dikke baby” van 8,5 pond die altijd erg tevreden was. Op haar vijfde is Pien begonnen met schaatsen. In haar woonplaats Waarland was een natuurijsbaan waar Pien haar eerste stappen op het ijs zette. Dit smaakte naar meer en Pien vond schaatsen enorm leuk zodat ze al gauw op schaatsles is gegaan in Alkmaar. Pien was toen nog maar 6 jaar.

“Het leukste aan schaatsen vind ik om mijn doelen steeds bij te stellen en mijzelf elke keer te verbeteren. Én met hoge snelheid door de bochten te gaan”. Ook het sociale aspect aan schaatsen vindt Pien prettig. “Je ziet veel dezelfde mensen en bouwt echt een band op. Dat vind ik erg gezellig.”

De schaatsles begon bij Inbalans in Alkmaar om uiteindelijk, via de S.I.S. in Warmenhuizen en de Noordkop Skating in Langedijk, bij KTT Noord-West te komen. Daar heeft Pien twee jaar geschaatst en veel geleerd.

“Mijn sterke kanten zijn mijn winnaarsmentaliteit en doorzettingsvermogen.” De komende jaren wil Pien haar technische vaardigheden verder ontwikkelen en meer leren over de voeding en leefstijl die bij een topsporter hoort.

Uiteindelijk is het de droom van Pien om door te kunnen stromen naar een commercieel schaatsteam en dan daar veel te bereiken. Haar doelen voor komend seizoen zijn om zich zoveel mogelijk te plaatsen voor de senioren wedstrijden en zich te plaatsen voor de World Cups en het WK voor junioren.

De professionaliteit binnen TalentNED spreekt Pien erg aan. “Na het intake gesprek had ik gelijk een goed gevoel en heb ik voor TalentNED gekozen.”

Pien Smit

Personalia

Club
IJsclub S.I.S.
Vorig team
KTT Noordwest
Opgegroeid in
Waarland
Geboortedatum
25-03-2004

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Pien Smit OP INSTAGRAM

Team