Sijmen Egberts

Sijmen Egberts

NOOIT BANG OM KAPOT TE GAAN

Als baby was Sijmen een erg actief en ondeugend jongetje. Hij vond het altijd interessant om de grens op te zoeken. Sijmen begon met schaatsen toen hij 5 jaar oud was bij ijsclub VZOD in Kudelstaart. “Toen ging ik iedere zaterdagmiddag met mijn broer en vader schaatsen op de ijsbaan in Haarlem."

De hoge snelheid die je met schaatsen kunt bereiken, en dan vooral in de bochten, spreekt Sijmen erg aan. “Er blijft ook een risico dat er iets mis gaat met zulke hoge snelheden zoals dat je kunt vallen. Maar juist die spanning geeft mij echt een kick.”

Na een paar jaar bij de club geschaatst te hebben werd Sijmen als A-pupil uitgenodigd voor de C-selectie Haarlem, waar hij vervolgens twee jaar heeft geschaatst. Daarna was hij twee jaar onderdeel van het schaatsteam Kloosterboer - Vrolijk. Het afgelopen seizoen is Sijmen teruggegaan naar de schaatsacademie om in het KTT te trainen. “En nu sta ik voor deze mooie uitdaging bij TalentNED!”

Sijmen zijn sterke punt is dat hij nooit bang is om kapot te gaan. “Wanneer ik een doel voor ogen heb, ga ik er ook met de volle 100% voor.” Ook zijn er best nog wat punten om in te verbeteren. “Ik denk dat mijn grootste leerpunt is dat ik beter mijn eigen grenzen moet gaan leren kennen. Ik ben snel te gretig waardoor ik mezelf weleens tegenkom.”

Voor iedereen is het nog een beetje afwachten hoe komend seizoen eruit gaat zien door alle coronamaatregelen. Maar Sijmen wil de stijgende lijn van afgelopen seizoenen doorzetten. ”Mijn doel is om als eerstejaars A-junior in de top 8 te eindigen van het NK allround.”

Sijmen’s grote droom is om later op de Olympische Spelen te staan. Hij hoopt bij TalentNED weer een stapje dichterbij zijn droom te komen. Sijmen heeft voor TalentNED gekozen omdat het hem een mooie omgeving lijkt om stappen te blijven maken. “Ze hebben een sterke ploeg met allemaal goede rijders. Voor mij de perfecte omgeving om mezelf verder te ontwikkelen!”

Sijmen Egberts

Personalia

Club
STG VZOD
Vorig team
KKT Noord-West (S. Geraets)
Opgegroeid in
Langeraar
Geboortedatum
04-07-2003

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Sijmen Egberts OP INSTAGRAM

Team