Sil van der Veen

Sil van der Veen

MET DE PAPLEPEL

Sil was vroeg een klein beetje eigenwijs. Als er natuurijs lag wilde hij liever sneeuwschuiven in plaats van schaatsen.

Het schaatsen is Sil echt met de paplepel ingegoten. "Veel mensen in mijn familie schaatsten al dus ik ben er helemaal mee opgegroeid." Sil's schaatscarriere begon bij de IJsster in Sneek. "Vanaf daar ben ik naar het gewest Fryslân gegaan en daarna naar het KNSB Talent Team Noord. Vanuit daar heb ik de mooie overstap naar TalentNED kunnen maken." Zijn keuze voor TalentNED kwam bij Sil voort uit het feit dat hij zichzelf graag verder wil ontwikkelen en graag wil trainen met jongens die ook hard rijden op lange afstanden.

"De snelheid die je ontwikkelt tijdens het schaatsen maakt het voor mij een hele mooie sport. Ook kost het mij relatief weinig moeite, dus dat is ook een mooie bijkomstigheid!"

Zowel op fysiek als technisch vlak ziet Sil veel ruimte voor verbetering. "Dat zal mijn hele carrière zo blijven, ruimte voor verbetering." Bij TalentNED hoopt hij alvast grote stappen te gaan maken. Een van de sterkere punten van Sil is dat hij hele vlakke rondjes kan rijden en op zwaar ijs ook nog goed technisch kan blijven rijden. Iets wat hij alleen nog verder hoopt te ontwikkelen. "Qua duurvermogen kan ik deze zomer nog een hele stap maken en er valt technisch ook nog een hoop winst te behalen."

Over zijn dromen hoeft Sil niet lang na te denken. "Een gouden plak op de 5km en 10km op de Olympische spelen en Wereldkampioen allround!" Om zijn dromen te uiteindelijk te bereiken zijn de doelen voor aankomend seizoen helder: World cups rijden en Nederlands kampioen 5000 meter worden!


Sil van der Veen

Personalia

Club
IJsster Sneek
Vorig team
KTT Noord
Opgegroeid in
De Jouwer
Geboortedatum
21-07-2005

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Sil van der Veen OP INSTAGRAM

Team