Sophie Kraaijeveld

Sophie Kraaijeveld

ELKAAR BETER MAKEN

Sophie was als baby vrij onrustig. Het onvermogen en frustratie om zelf dingen nog niet te kunnen ondernemen zat er al vroeg in. Slapen deed ze liever overdag en van uitslapen was zeker geen sprake. Het doel om snel alles zelf te kunnen doen resulteerde erin dat Sophie al vrij vlot kon staan (rond 9 maanden) en kon lopen rond haar eerste verjaardag. Zoals de meeste baby's van rond die leeftijd kon ze prachtig mee bewegen op muziek. Handjes op de tafel, knietjes een beetje op een neer bewegen, met als gevolg een lach op het gezicht van de omstanders.

Sophie is met schaatsen begonnen toen ze ongeveer zes jaar oud was. “De kinderen van een vriendin van mijn moeder zaten op schaatsen bij ijsvereniging Woubrugge. Omdat mijn moeder vroeger nooit op schaatsen mocht, leek het haar wel leuk om mij en mijn zusje die kans te geven.”

“Het leukste aan schaatsen vind ik dat je jezelf altijd kan blijven verbeteren. Er zijn altijd dingen die technisch beter kunnen.” In een groep trainen spreekt Sophie ook enorm aan. “Het is leuk om samen met je teamgenoten bijvoorbeeld een duurtraining op het ijs te doen. De een doet dan het ene rondje op kop en de ander weer een ander rondje en zo maak je elkaar beter.”

Sophie zette haar eerste stappen op het ijs bij ijsvereniging Woubrugge en ging vervolgens al op jonge leeftijd naar het District Sassenheim (een talentengroep). “Daarna werd ik gevraagd voor het Gewest Zuid-Holland (later de opleidingsploeg RTC), waar ik twee jaar heb geschaatst en vervolgens voor het KTT Zuidwest (1 jaar).”

De lange afstanden, zoals de 3 of 5 kilometer, liggen Sophie het beste. “Ik kan altijd lang schaatsen zonder echt moe te worden. Dat is wel een van mijn sterke punten.”

Op mentaal vlak hoopt Sophie ook veel bij te leren. “Voor een wedstrijd ben ik altijd best zenuwachtig en dat helpt niet altijd om echt hard te rijden.” Uiteraard wil ze zich ook fysiek en technisch verbeteren. “Het programma bij TalentNED gaat mij daar zeker bij helpen.”

Later hoopt Sophie mee te kunnen doen bij de senioren op Wereldkampioenschappen en tijdens World Cups. “Het lijkt mij natuurlijk ook erg gaaf om bij een commerciële ploeg terecht te komen.”

“Aankomend seizoen hoop ik mij vooral te plaatsen voor de World cups en het WK voor junioren. Daar hoop ik goede races te kunnen rijden.” Het plaatsen voor de senioren wedstrijden staat ook zeker op Sophie haar wensenlijst en is ook een mooi doel voor aankomend seizoen. Ze kan tijdens die wedstrijden veel ervaring op doen en kan al leren hoe het er bij de commerciële ploegen aan toe gaat.

Sophie heeft voor TalentNED gekozen om in de trainingsomgeving bij TalentNED de laatste stappen richting de top te kunnen gaan maken. Ook het wonen in Enschede ziet ze als een voordeel. “Het is een mooie tussenstap voor als je later op jezelf gaat wonen.“ Je traint met de beste rijders van Nederland dus we kunnen veel van elkaar leren en zodoende beter worden.”

Sophie Kraaijeveld

Personalia

Club
IJsvereniging Woubrugge
Vorig team
RTC Zuid-West
Opgegroeid in
Alphen aan den Rijn
Geboortedatum
12-02-2004

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Sophie Kraaijeveld OP INSTAGRAM

Team