Stein de Wit

Stein de Wit

SNELLE EERSTE METERS

Zijn ouders omschrijven Stein als een makkelijke baby, die veel kon eten en al snel liep. Alleen het praten liet een tijd op zich wachten. Dit is later best goed gekomen!

“Mijn eerste meters op het ijs waren bij mijn opa en oma achter op de sloot. Al vrij snel pikte ik het op en al gauw schaatste ik samen met mijn vader kleine tochtjes door de polder op ijshockeyschaatsen.” Na de eerste uren op natuurijs heeft Stein uiteindelijk een proefles gevolgd bij een schaatsvereniging. Na die proefles heeft hij zich direct aangesloten bij de vereniging en zo begon zijn schaatsavontuur.

De eerste echte schaatsuren maakte Stein bij de Schaats Vereniging Utrecht (SVU). “Hier begon ik toen ik 11 jaar oud was. Vervolgens ben ik naar Skate-United gegaan, een opleidingsteam in Utrecht.” Na drie jaar bij Skate-United te hebben geschaatst stroomde Stein door naar het KTT Midden-Oost. “De afgelopen 2 jaar heb ik mooie jaren beleefd onder leiding van Stefano Donagrandi.”

“Het geeft mij een enorme “kick” om de snelheid te voelen waarmee je over het ijs gaat. Het blijft een mooie uitdaging om jezelf iedere dag te verbeteren om nog harder te gaan. Het mooiste gevoel is als je over de finish komt en dat je een nieuw persoonlijk record hebt gereden. Of als je in de training je snelste rondetijd klokt!”

Zijn start is een van de kwaliteiten van Stein. Door zijn snelle eerste meters is hij een goede 500 en 1000 meter rijder. “Mijn topsnelheid moet nog wat ‘opgeschroefd’ worden. Daarnaast wil ik ook iets meer inhoud krijgen, zodat ik de 1500 meter ook goed door kan komen. Dit is naast het technische vlak dan ook waar ik komend seizoen aan wil gaan werken.” Het doel voor aankomend seizoen is om weer een podiumplek te bemachtigen op het NK spint.

“Mijn droom is om door te stromen richting een commerciële ploeg en uiteindelijk deel te nemen aan de Olympische Spelen. Bij TalentNED heb ik de meeste ideale omgeving om mezelf te kunnen doorontwikkelen en het is dé volgende stap richting de top.” Stein ziet ook uit naar de samenwerking met het brede scala aan staf en begeleiding binnen TalentNED. Stein is dan ook erg blij de overstap naar TalentNED te hebben kunnen maken.

Stein de Wit

Personalia

Club
Schaatsvereniging Utrecht (SVU)
Vorig team
KTT Midden-Oost
Opgegroeid in
IJsselstein
Geboortedatum
07-04-2004

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Stein de Wit OP INSTAGRAM

Team