Stijn van de Bunt

Stijn van de Bunt

ALLES WINNEN WAT ER TE WINNEN VALT

Stijn was als baby al erg beweeglijk en leergierig. Toen hij eenmaal kon lopen, kon hij ook al snel rennen. ‘Want dan was je overal als eerst’. Ook wilde hij alles weten. De hele dag was hij aan het kletsen en aan het ontdekken. Een doorzetter was hij ook al op jonge leeftijd, want op 6-jarige leeftijd schaatste hij op hockeyschaatsen zijn 1e toertocht van 30 km op natuurijs.

In de zomer van 2013 begon Stijn eerst met skeeleren en in de winter is hij ook gaan schaatsen. “Ik skeelerde altijd al door de straten bij mij in het dorp, dus leek het mij leuk om het een keer op de baan te gaan proberen. Tot op de dag van vandaag heb ik er net zoveel plezier in als toen! Wat voor mij het schaatsen zo leuk maakt is de perfectie. Je probeert altijd te streven naar de perfecte slag om zo hard mogelijk te schaatsen. Om hier elke dag aan te werken vind ik fantastisch!”

Stijn begon bij de Schaatsvereniging in Oudewater. “Later ben ik overgestapt naar de Amersfoortse IJsvereniging om meer uitdaging te krijgen in de trainingen. Hierna ben ik terecht gekomen in de opleidingsploegen van SkateUnited in Utrecht. Met het skeeleren heb ik deel uitgemaakt van de nationale selectie en meegedaan aan het EK skeeleren in Pamplona, Spanje. Na 3 jaar ben ik doorgestroomd naar het KTT Midden-Oost bij Stefano Donagrandi en Johan Freriksen. Na één seizoen bij het KTT heb ik mij nu aangesloten bij het mooie TalentNED.”

“Mijn sterke punten als schaatser zijn de langere afstanden: de 3 en 5 km. Ook de marathon en mass start zijn een specialiteit van mij door mijn achtergrond in het skeeleren. Ik vind het nog steeds leuk om dat spelletje te spelen.”

“Ik kan mezelf nog verbeteren op de eerste meters. Het op gang komen is niet mijn sterkste punt. Maar als ik een goede dag heb, kan ik zeker gevaarlijk zijn voor de concurrentie!”

Stijn steekt zijn doelen niet onder stoelen of banken. “Mijn ambitie is om alles te winnen wat er te winnen valt. Niet specifiek Olympisch goud of een wereldtitel, het liefst win ik alle prijzen een keer. Het doel dat daarbij hoort voor komend seizoen is om verder door te ontwikkelen in het schaatsen. Het is lastig zeggen waar ik wil eindigen tijdens een wedstrijd met het coronavirus in het land dus focus ik veel op het ontwikkelen van mijzelf als schaatser om de jaren erna te kunnen knallen!”

“Ik heb voor TalentNED gekozen omdat het een geweldige ploeg is. Ik denk dat veel junioren jaloers zijn hoe goed het is geregeld. Wij hebben een mooie ploeg met verschillende rijders, die elkaar sterker kunnen maken en een hele mooie staf.”

Stijn van de Bunt

Personalia

Club
AIJV Amersfoort
Vorig team
KTT Midden-Oost (D. Donagrandi)
Opgegroeid in
Lopik
Geboortedatum
06-04-2004

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Stijn van de Bunt OP INSTAGRAM

Team