Ward Dielissen

Ward Dielissen

METEN MET DE BESTEN VAN DE WERELD

Ward was als baby een heel gezellig beweeglijk mannetje. Hij liep al voor zijn eerste verjaardag. Bewegen was zijn grote motto. Het liefst zo snel mogelijk. Als een razende ging Ward in zijn loopauto door de straat en daarna als Speedy Gonzalez door het hele dorp met zijn loopfiets. Bij de plaatselijke voetbalclub kon hij heerlijk zijn energie kwijt en mocht in de spits zoveel mogelijk doelpunten maken voor zijn team! Klimmen en klauteren deed hij zeer geregeld in de grootste speeltuin van Nederland die toevallig om de hoek was en ja een betere gymzaal kan je je als kind niet wensen!

Op achtjarige leeftijd kwam Ward door zijn zus in aanraking met de skeelersport en ging hij lessen volgen bij Skeelerclub Lisserbroek. ‘Nou dat leek er meer op,’ op die dingen ging je zo lekker snel over het asfalt. Het volgende seizoen stond hij aan de start bij de jeugdskeelerwedstijden van Jan van der Hoorn en die wedstrijden smaakten naar meer. Het voorstel om in de winter schaatslessen te nemen vond hij helemaal geen goed idee. Op de ijsbaan was het namelijk vreselijk koud en als je valt doet het heel veel pijn. Maar al na de eerste rondjes bij de schaatstraining van Joyce Stijger riep Ward vol enthousiasme “Geef mij maar op voor die wedstrijden!”

Na een paar jaar voetbal en schaatsen gecombineerd te hebben, kwam Ward er op een pijnlijke manier achter dat die combinatie niet helemaal lekker ging. Door een enkelblessure was een heel seizoen skeeleren en schaatsen niet meer mogelijk en besloot hij om alleen verder te gaan met schaatsen. In 2017 maakte hij een comeback en werd winnaar van het ‘Nederlands Pupillen Toernooi’ (pupillen A).

Inmiddels trainde Ward mee met schaatstrainingsgroep STS-KGM Sassenheim Kagermeer. De twee jaren daarop trainde hij onder leiding van Martin Hersman bij de clubselectie waar hij heel veel heeft geleerd. Vooral de start en de eerste 100 meter waren een belangrijk leerpunt. In 2019 werd hij Nederlands kampioen Allround bij d junioren-C. Voor het seizoen 2020-2021 werd hij uitgenodigd om bij de ‘Baanselectie Haarlem’ te komen trainen. Onder leiding van trainer Peter van der Rol Brouwer heeft hij zich fysiek, mentaal en vooral technisch verder kunnen ontwikkelen.

‘Ik vind de snelheid bij het schaatsen het gaafste. Hoe je met je eigen kracht en techniek snelheid kan maken op het ijs is een heel bijzonder gevoel. Het kan daarom ook heel verslavend werken om te streven naar het juiste schaatsgevoel.” Zoeken hoe je de meeste druk onder je ijzers kan krijgen om snelheid te maken, leidt tot verbetering bij Ward.

Ward is erg tevreden over zijn explosiviteit en technische ontwikkeling. Zijn favoriete afstanden zijn dan ook de 500 en 1000 meter. “Ook ben ik altijd bezig om het maximale uit mijn techniek te halen. Dit doe ik door op het ijs veel te experimenteren met steeds verschillende aandachtspuntjes en naast het ijs de beste schaatsers te analyseren.”

Dat TalentNED hem heeft benaderd om bij het team te komen gaf Ward een goed gevoel. “Op deze manier kan ik mijzelf verder ontwikkelen.” Hij wil graag zijn techniek verder ontwikkelen, fysiek sterker worden en ook op mentaal gebied groeien. “Ik vind zeker dat laatste aspect heel erg belangrijk. Bij TalentNED zijn op al deze gebieden professionals en begeleiding aanwezig."

Wat uiteindelijke de grootste droom van Ward is: “Om mij straks te kunnen meten met de besten van de wereld.”

Ward Dielissen

Personalia

Club
Warmondse IJsclub
Vorig team
Baanselectie Haarlem
Opgegroeid in
Vogelenzang
Geboortedatum
11-04-2005

Socials

Nieuws

Kalender

 • 24 februari - 25 februari

  NK Allround en NK Sprint

 • 2 maart - 3 maart

  NK Junioren A en B Sprint/Lange Afstanden/Teamsprint

 • 8 maart - 9 maart

  Vikingrace

 • 9 maart - 10 maart

  Holland Cup Finale / NK Neo senioren

VOLG Ward Dielissen OP INSTAGRAM

Team