Wegwielrennen

Wegwielrennen

VISIE OP WEGWIELRENNEN

Wij leiden wielrensters op door ze op één plek samen te brengen en een breed fulltime programma aan te bieden. Wonen, trainen, wedstrijden én studeren bij één van de onderwijsinstellingen in de buurt.

Onze fulltime coaches staan iedere dag tot de beschikking van de rensters en focussen zich op het vullen van de spreekwoordelijke rugzak van de sporters, zodat ze goed voorbereid afgeleverd kunnen worden bij één van hun droomteams.

Door deze aanpak krijgen we grip op de ontwikkeling van de sporters en bouwen we een relatie met ze op waardoor we ze beter leren begrijpen. Op die manier kunnen we een fundamentele bijdrage leveren aan de ontwikkeling van sterke, rebelse en vaardige topsporters, die zich in de toekomst kunnen meten met de absolute top. Let wel: het is een rocky road to the top, vol hindernissen, obstakels en tegenslagen. Daar zullen onze talenten, met behulp van onze professionele staf, mee moeten zien om te gaan.

In 2021 heeft TalentNED een derde team gepresenteerd met een zestal Nederlandse wielertalenten. Een enthousiaste groep 1e jaars junioren dames, gedreven door ambitie en de wil om te slagen. Samen een sterk team vormen onder begeleiding van een uitgebreide professionele staf. Met oog voor groei op sportief gebied, maar zeker ook voor studie en sociale omgeving. Alles in het teken van ontwikkelen. Beter worden is belangrijker dan goed zijn.

Team

Onze
coaches

Stefan van Klink

TRAINER/COACH WEGWIELRENNEN

MOMENTEN VAN GELUK MOGELIJK MAKEN

Stefan was veertien toen hij voor het eerst aan de slag ging als trainer. Toen nog op het voetbalveld, waar hij jonge voetballertjes enthousiast maakte om beter te worden. “Als eigenwijs jong mannetje verzon ik toen al nieuwe trainingsmethodes om dingen net even anders te kunnen doen. Om sporters beter te maken. Ik heb altijd een passie gehad om sporters te helpen in hun ontwikkeling naar de top."

Na een korte carrière als wielrenner begon Stefan op zijn achttiende als wielertrainer. Binnen enkele maanden werd hij opgepikt als trainer van de Elite-damesploeg SwaboLadies.nl, waar hij in 2013 voor het eerst begon. Hij hielp de ploeg opbouwen van een kleinere clubploeg tot de profploeg – GT Krush Tunap Pro Cycling – die het nu geworden is.

Als jonge trainer van een sterke ploeg werd hij gedwongen om het vak snel onder de knie te krijgen. Het combineren van het trainerschap met verschillende sportgerichte opleidingen bleek voor Stefan de ideale manier om snel stappen voorwaarts te maken. Zo hielp hij onder andere Lorena Wiebes, Teuntje Beekhuis en Demi Vollering op hun weg richting het profwielrennen.

Inmiddels heeft Stefan ervaring op alle niveaus van het wegwielrennen. Van het opleiden van jonge sporters in de nieuwelingen- en juniorencategorie tot de jacht op topresultaten in de Giro Rosa, Luik-Bastenaken-Luik en La Course. “Belangrijk daarbij is om te beseffen dat dit allemaal een verschillende aanpak vereist. Ik kan een nieuweling niet op dezelfde manier laten trainen als Demi Vollering of andersom. Wel kunnen we een weg uitstippelen om ieder jaar dat stapje extra te kunnen doen. Ik geloof in het opleiden op de lange termijn. Dat is voor mij de weg naar succes.”

“Als trainer ben je een groot onderdeel van het leven van je sporters. Er is niets mooiers dan samen de weg te bewandelen richting wat hopelijk een hele mooie sportcarrière gaat zijn. Als trainer werk ik met minstens zoveel passie aan hun sportcarrière als de sporters zelf. Samen maak je hoogte- en dieptepunten mee. Dat moment dat je een sporter dan soms huilend van geluk op een podium ziet staan is onbeschrijfelijk. Om zulke momenten van geluk als trainer mogelijk te kunnen maken is een fantastisch gevoel.”

Stefan’s persoonlijke ambitie is om wielrensters op te leiden tot de absolute top. “In het begin van mijn trainerscarrière heb ik opgeschreven ooit een medaille op de Olympische Spelen te willen halen. Een renster helpen dat te bereiken zou voor mij het hoogst denkbare zijn.”


Nieuws

Kalender

 • 17 juni - 18 juni

  Toekomstcup Col Du Vam

 • 21 juni

  NK Tijdrijden

 • 24 juni

  NK Weg

 • 8 juli

  Ronde van Twente