Elise Timmerman

Elise Timmerman

WERELDKAMPIOEN WORDEN

Elise was volgens haar ouders een hele makkelijke en lieve baby, maar toen ze ongeveer een jaar oud was begon ze een behoorlijk eigen willetje te ontwikkelen.

“Ik ben begonnen met wielrennen doordat mijn vader ook aan wielrennen deed. Hij vroeg mij of wielrennen mij ook leuk zou lijken en toen ben ik het gaan proberen.” Na de eerste keer fietsen met haar vader was Elise helemaal enthousiast en ze is nooit meer gestopt.

Wat Elise zo leuk vindt aan de sport? Doordat wielrennen een onberekenbare sport is en je van te voren nooit precies weet wat er gaat gebeuren. Zoals ze zelf zegt: “Je kunt heel veel plannen hebben, maar als iemand ineens wegrijdt, moet je toch kiezen om te reageren of niet. Die onvoorspelbaarheid vind ik echt het leukste.”

Iets voor haar 8e verjaardag mocht Elise een paar proeftrainingen doen op een leenfiets bij Wielervereniging Noord-Westhoek. Ze heeft toen echt de smaak te pakken gekregen en is daar lid geworden. Ze kreeg van haar ouders haar eerste echte racefiets. Tot aan haar tijd bij TalentNED heeft Elise voor Noord-Westhoek gereden.

Haar doorzettingsvermogen beschouwt Elise als haar sterkste punt. Ze geeft niet snel op en des te zwaarder de koers, des te leuker. Eén van de verbeterpunten voor Elise is om wat beter na te denken in een koers. “Het leren om op de belangrijke stukken voorin te zitten en te leren wanneer het een goed moment is voor een aanval of bijvoorbeeld een sprint aan te gaan, zou ik graag willen verbeteren."

Elise heeft grootse dromen en zou naast het winnen van de grote wielerklassiekers ook graag wereldkampioen willen worden. Haar doelen voor aankomend seizoen bij TalentNED zijn om vooral door trainingsarbeid beter te worden en als een team goed samen te rijden.

De keuze voor TalentNED is gebaseerd op de geboden setting en begeleiding inclusief een goed team met de andere meiden. “Het samen leven en trainen met je team geeft je de mogelijkheid om elkaar veel beter te leren kennen waardoor je dus ook veel beter leert samenwerken.” Mede door de fulltime begeleiding hoopt Elise het beste uit zichzelf te kunnen halen voor nu en in de toekomst.

Elise Timmerman

Personalia

Vorig team
Wielervereniging Noord-Westhoek
Opgegroeid in
Staphorst
Geboortedatum
05-04-2005

Socials

Nieuws

Kalender

 • 17 juni - 18 juni

  Toekomstcup Col Du Vam

 • 21 juni

  NK Tijdrijden

 • 24 juni

  NK Weg

 • 8 juli

  Ronde van Twente

VOLG Elise Timmerman OP INSTAGRAM

Team