Fien Winters

Fien Winters

DE TOP BEREIKEN

Een erg ondernemende en ondeugende peuter, zo typeert Fien zichzelf. “Toch was ik ook wel erg lief, praatte veel en was niet eenkennig.”

Op haar 10e is Fien begonnen met de eerste ritjes op een racefiets. “Mijn ouders hadden een kleine wielrenfiets gehuurd om te kijken of het iets voor mij zou zijn.” Ze hield altijd al erg veel van sporten in het algemeen, maar miste een echte uitdaging en wilde graag iets anders en nieuws proberen. Na tennis, turnen, zwemmen en dansen kwam daar de wielrenfiets en wist Fien gelijk dat dit echt iets was dat ze leuk vond. "In al die zes jaren heb ik mij nog nooit verveeld, want er blijft altijd plaats voor verbetering."

Er zijn erg veel aspecten die Fien leuk vindt aan het wielrennen. “Ik houd er erg van om het uiterste uit mijzelf te halen ook als het even wat minder gaat.. Jezelf op dat moment extra motiveren om even wat harder te trainen, omdat je de top wil bereiken.” De sterke punten van Fien liggen in het sprinten. "Verstand op nul en alles uit je benen halen om als eerste bij de streep te zijn." Sprinten is daarom ook één van de favoriete onderdelen van Fien in het wielrennen.

De ambitie van Fien ligt hoog. Ze wil de top bereiken. “Ik train nu elke dag en steeds een beetje meer en harder, én nog steeds met veel plezier. Ik probeer de trainingen altijd zo goed mogelijk uit te voeren.” Dat ze mag rijden in grote wedstrijden is al een grote eer en de ambitie is dan ook om steeds beter in deze wedstrijden te presteren.

De doelen voor het aankomende seizoen heeft Fien al redelijk uitgestippeld: “Zo goed mogelijk rijden in de klassiekers en vooral samen met mijn ploeggenootjes goed als een team rijden.”

“Ik heb voor TalentNED gekozen omdat ik op deze manier en in deze omgeving volledig met mijn sport bezig kan zijn.” Dat alle talenten samen in één huis wonen, waaronder ook al haar teamgenootjes, maakt de overstap voor Fien om niet meer fulltime bij haar ouders te wonen makkelijker. Daarnaast spreekt het Fien ook aan dat er een uitgebreide staf is. "Niet alleen een trainer/coach, maar bijvoorbeeld ook een krachttrainer en de trainers van de andere teams. Het is enorm leuk dat wij bijvoorbeeld kunnen meetrainen met het mountainbike team. Zo creëer je weer andere uitdagingen en train je andere bewegingspatronen, zodat je nog beter wordt.”

Fien Winters

Personalia

Vorig team
Talent Cycling
Opgegroeid in
Hasselt
Geboortedatum
8-8-2005

Socials

Nieuws

Kalender

  • 20 september - 24 september

    EK Tijdrijden/Weg

  • 1 oktober

    NCK

VOLG Fien Winters OP INSTAGRAM

Team