Julia Lindhout

Julia Lindhout

ONTWIKKELEN ALS PERSOON EN WIELRENSTER

Rustig, makkelijk en altijd vrolijk, zo omschrijven de ouders van Julia haar als baby. “Wanneer ik moest slapen, ging ik slapen en wanneer ik moest eten, ging ik eten. Ik had veel, heel veel honger. Al snel kon ik mij vermaken met allerlei speelgoed.”

Julia heeft de eerste stappen in het wielrennen op haar 8e gezet. Samen met haar vader ging ze kijken bij een wielerwedstrijd in Steenbergen en vond het gelijk helemaal geweldig. “Meteen na de wedstrijd in Steenbergen wilde ik zelf ook gaan beginnen!” Toevallig hadden kennissen een klein racefietsje over en begon Julia haar eerste rondjes te fietsen bij het strand. Snel daarna volgden de eerste wedstrijden.

“Als kind speelde ik altijd al veel buiten. Ik ben nog steeds graag buiten en vind het daarom heerlijk om zo vaak buiten op de fiets te kunnen zitten en te genieten van de buitenlucht.” Julia ziet wielrennen niet alleen als “een beetje fietsen” maar er zit volgens haar veel meer achter, waardoor ze zich steeds blijft ontwikkelen en juist die uitdaging spreekt haar aan!

Tot haar 10e heeft Julia aan turnen gedaan. Zodra de uitdaging in het turnen verdween heeft ze met volle overgave voor het wielrennen gekozen. “Ik ben begonnen bij de Zuidwesthoek. Twee jaar later ben ik overgestapt naar WV Breda omdat daar meer jeugd was en veel meer meiden trainden.”

Een sterk punt van Julia als renster is dat ze een hoog tempo behoorlijk constant kan vasthouden, wat belangrijk is bij het tijdrijden. Aangezien ze nog aan het begin van haar carrière staat, valt er op veel vlakken nog wat te verbeteren. “Ik wil sterker worden op en naast de fiets, zowel mentaal als fysiek. Alle aspecten leren over (sport)voeding en in teamverband fietsen. Daar valt voor mij nog veel winst te halen.”

De droom waarvoor Julia alles bereid is te geven, is het behalen van de Olympische Spelen. “Bij al mijn keuzes houd ik dit in mijn achterhoofd.”

Over haar doelen voor komend seizoen is Julia duidelijk: “Mede de koers te gaan bepalen en uiteindelijk met onze gehele ploeg mooie resultaten behalen."

Julia ziet TalentNED als een vertrouwde omgeving, waarin zij zich verder kan ontwikkelen als persoon en als wielrenster. “Ik bevind mij nu in een omgeving met een mooi team van staf en sporters om mij heen!“

Julia Lindhout

Personalia

Vorig team
Wielervereniging Breda
Opgegroeid in
Sint Maartensdijk
Geboortedatum
12-03-2005

Socials

Nieuws

Kalender

 • 17 juni - 18 juni

  Toekomstcup Col Du Vam

 • 21 juni

  NK Tijdrijden

 • 24 juni

  NK Weg

 • 8 juli

  Ronde van Twente

VOLG Julia Lindhout OP INSTAGRAM

Team