Op trainingskamp in Zwitserland, Merel Conijn doet verslag!

In de eerste twee weken van juli verbleven de schaatsers van TalentNED in het Zwitserse bergdorpje Haute-Nendaz. Merel Conijn deelt haar ervaringen namens het TalentNED schaatsteam.

 

 

“We verbleven in twee verschillende huisjes boven op een berg met een adembenemend uitzicht over het dal. Vrijwel iedere ochtend daalden we de berg af om in het dal onze trainingen te doen. Skeeleren langs de Rhône, fietsen en mountainbiken door de bergen, core-sessies boven op de berg en krachttrainingen dicht bij huis.”

 

“Wat ik zelf erg mooi (en spannend) vond was de mountainbiketocht, waarbij we eerst met een kabelbaan omhoog gingen en vervolgens de mooiste weggetjes te zien kregen onder begeleiding van onze tourguide Cesare. Tegelijkertijd moet ik ook toegeven dat ik het doodeng vond om af te dalen van de berg. Het ging dan ook niet altijd even soepel, maar mooi was het wel. Met activiteiten als deze leer je je grenzen te verleggen en kom je jezelf op verschillende gebieden tegen. Persoonlijk heb ik dan ook veel geleerd van deze rit. Naast de trainingen was er ook ruimte in het trainingsprogramma om tussen de trainingen door middagjes bij het meer te verblijven, koffie te halen, etc.”

 

 

“De sfeer in het huis was top. Van mijn vriendinnen krijg ik regelmatig de vraag of ‘het nog een beetje uit te houden is met al die jongens in één huis?’. Je zou misschien verwachten dat je dan smerige kamers, vieze kleren, die niet worden gewassen, en eten uit kant-en-klaar verpakkingen zou aantreffen. Maar integendeel. Elke avond staat er een lekkere en voedzame maaltijd voor ons klaar, gemaakt door een wisselende keukenploeg.”

 

 

“Kortom we hebben het erg naar ons zin gehad in Zwitserland. Ik denk dat ik namens de hele groep spreek wanneer ik zeg dat we twee geweldige weken achter de rug hebben. We hebben hard getraind, grenzen opgezocht én verlegd. We hebben mooie dingen meegemaakt en daarnaast ook veel lol gehad met elkaar. Een trainingskamp tussen de Zwitserse bergtoppen met veel nieuwe ervaringen waar ik erg dankbaar voor ben.”

 

 

Merel Conijn

 

Lees ook