Wouter van der Ploeg versterkt staf TalentNED schaatsteam

 

Enschede, 17 maart 2021 – Met de komst van Wouter van der Ploeg is het begeleidingsteam van het TalentNED schaatsteam weer compleet. De 32-jarige Zwollenaar zal bij TalentNED de functie van assistent trainer-coach gaan vervullen.

 

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED, over de aanstelling: “Met de komst van Wouter, afgestudeerd bewegingswetenschapper en ervaren schaatscoach, hebben wij de gewenste versterking voor de staf van het schaatsteam gevonden. Met zijn functie als hoofdcoach van het RTC Noord en als coach op het WK junioren, heeft Wouter specifiek veel kennis opgedaan in het begeleiden van talenten. Hij zal samen met hoofdcoach Robin Derks een sterke twee-eenheid voor het schaatsprogramma van het TalentNED vormen. Zoals bij iedere werknemer bij TalentNED kijken we ook uit naar Wouter’s bijdrage binnen de gehele organisatie.”

 

Wouter van der Ploeg: “Ik zie mijzelf echt als een opleidingstrainer en wil mezelf daar nog verder in ontwikkelen. Dit is precies wat ik kan doen bij TalentNED. De ploeg heeft afgelopen jaar, onder leiding van Robin en Rutger Tijssen, mooie dingen laten zien en meerdere talenten opgeleid voor de topteams. Samen met Robin wil ik mijn kwaliteiten gebruiken om een sterk en duurzaam schaatsprogramma neer te zetten, waar de focus naast presteren vooral ook op ontwikkelen, groeien en leren zal moeten liggen. Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging en pak deze dan ook met beide handen aan. Ook kijk ik uit naar de samenwerking en het sparren met de coaches van andere sporten binnen TalentNED!”

Lees ook