Schaatsen

Schaatsen

Visie

Wij leiden schaatsers op door ze op één plek samen te brengen, fulltime coaching en programmering aan te bieden en ze in brede zin op te leiden.

 

Hierdoor krijgen we samen en op dagelijkse basis grip op de ontwikkeling van de sporters, bouwen we een relatie met ze op waarmee we gedrag en intenties beter leren begrijpen. Op die manier kunnen we een fundamentele bijdrage leveren aan de ontwikkeling van sterke, rebelse en vaardige topsporters, die zich in de toekomst kunnen meten met de absolute top. Let wel: het is een rocky road to the top, vol hindernissen, obstakels en tegenslag. Daar zullen onze schaatsers mee moeten zien te dealen.

Sinds april 2020 heeft TalentNED een tweede team gepresenteerd met 10 van Nederlands grootste schaatstalenten. Een mix van A1 en A2 junioren, mannen en vrouwen. Gedreven door ambitie en de wil om te slagen. Sterke teamgenoten onder begeleiding van de unieke TalentNED staf. Met oog voor groei op sportief gebied, maar zeker ook voor studie en sociale omgeving. Alles in het teken van ontwikkelen. Beter worden is belangrijker dan goed zijn.

Robin Derks

Robin is hoofdcoach van TalentNED schaatsen. Derks heeft als bondscoach van Japan en (assistent)trainer van de professionele schaatsploeg van TalentNED zijn sporen reeds verdiend.

 

“Wij denken onze schaatstalenten de juiste omgeving en begeleiding te kunnen bieden. De beste talenten van Nederland trainen bij ons samen en maken elkaar zodoende beter. Dit binnen een fulltime programma in Enschede. Samen met een professionele begeleidingsstaf gaan we de rugzak van de talenten vullen om op die manier de kans op aansluiting bij de volwassen schaatstop te vergroten.”

Lees zijn verhaal
Foto Robin Derks
Foto Wouter van der Ploeg

Wouter van der Ploeg

Wouter is assistent trainer-coach van het TalentNED schaatsteam. Hij neemt een berg aan kennis en ervaring mee onder andere als bewegingswetenschapper en voormalig hoofdcoach van RTC Noord.

 

Door op een andere manier de schaatssport binnen te zijn gekomen, benadert Wouter de sport meer vanuit een wetenschappelijk oogpunt. Echter nooit door zijn rol als coach uit het oog te verliezen. “Voor mij geven fysieke testen, trainingsdata en video-analyses veel informatie over hoe de schaatsers ervoor staan. Aan de andere kant vind ik het complete plaatje van de sporter interessant. Zo staat plezier in de sport voor mij hoog op de agenda. Een sporter die lekker in zijn vel zit zal zich vaak beter ontwikkelen en beter presteren.”

 

 

Lees zijn verhaal
In general, I enjoy athletes who have a strong character who let their abilities speak for themselves. Eric Heiden

Sporten