Schaatsen

Schaatsen

Visie

Wij leiden schaatsers op door ze op één plek samen te brengen, fulltime coaching en programmering aan te bieden en ze in brede zin op te leiden.

 

Hierdoor krijgen we samen en op dagelijkse basis grip op de ontwikkeling van de sporters, bouwen we een relatie met ze op waarmee we gedrag en intenties beter leren begrijpen. Op die manier kunnen we een fundamentele bijdrage leveren aan de ontwikkeling van sterke, rebelse en vaardige topsporters, die zich in de toekomst kunnen meten met de absolute top. Let wel: het is een rocky road to the top, vol hindernissen, obstakels en tegenslag. Daar zullen onze schaatsers mee moeten zien te dealen.

Sinds april 2020 heeft TalentNED een tweede team gepresenteerd met 10 van Nederlands grootste schaatstalenten. Een mix van A1 en A2 junioren, mannen en vrouwen. Gedreven door ambitie en de wil om te slagen. Sterke teamgenoten onder begeleiding van de unieke TalentNED staf. Met oog voor groei op sportief gebied, maar zeker ook voor studie en sociale omgeving. Alles in het teken van ontwikkelen. Beter worden is belangrijker dan goed zijn.

Rutger Tijssen

Rutger is programma manager van TalentNED schaatsen. Hij neemt een berg aan kennis en ervaring mee als voormalig (hoofd)coach van onder meer Ireen Wüst en het Chinese nationale team.

 

“Wij denken onze schaatstalenten de juiste omgeving en begeleiding te kunnen bieden. De beste talenten van Nederland trainen bij ons samen en maken elkaar zodoende beter. Dit binnen een fulltime programma in Enschede. Samen met een professionele begeleidingsstaf gaan we de rugzak van de talenten vullen om op die manier de kans op aansluiting bij de volwassen schaatstop te vergroten.”

Lees zijn verhaal
Foto Rutger
Foto Robin Derks

Robin Derks

Robin is trainer/coach van TalentNED schaatsen. Derks heeft als bondscoach van Japan en (assistent)trainer van de professionele schaatsploeg van TalentNED zijn sporen reeds verdiend.

 

Op zijn 19e besloot Robin te stoppen met schaatsen, waarna zijn toenmalig trainer hem vroeg om assistent coach te worden van het team waar hij stopte. “Ik vond zelf schaatsen fantastisch, maar stiekem vind ik het trainen en coachen nog veel leuker!” “Ik zou het geweldig vinden om in de toekomst weer een volledige Olympische cyclus te doorlopen, maar dan als hoofdcoach. Daarom vind ik het zo mooi dat ik bij TalentNED de kans krijg om als trainer/coach invulling te geven aan het schaatsprogramma.”

Lees zijn verhaal
In general, I enjoy athletes who have a strong character who let their abilities speak for themselves. Eric Heiden

Sporten