Nick Klijn

Nick Klijn

MEEDOEN OP HET HOOGSTE NIVEAU

Volgens de moeder van Nick was hij als baby een bol lieffie. “Hij was altijd graag buiten, speelde daar veel maar durfde niet met blote voeten over het gras.” Het fietsen lukte Nick pas op 5-jarige leeftijd, maar hij ging altijd al wel samen met zijn vader kijken bij diverse wielerwedstrijden.

Het wielrennen en ook veldrijden is Nick met de paplepel ingegoten door zijn vader. “Toen ik wat ouder was werd ik bevriend met Jelmer Bassa, die ik leerde kennen bij de fietsclub. Zijn vader Patrick gaf mij het advies om te gaan mountainbiken. Zodra ik eenmaal op een mountainbike zat, was ik gelijk verkocht.”

In zijn beginjaren reed Nick bij Jan van Arckel. Als eerstejaars nieuweling is hij vervolgens voor het Bassa Biking team gaan rijden. “Tot ik tweedejaars nieuweling was heb ik vooral voor de lol gefietst, deed niet echt mee om de prijzen en je kon mij meestal ergens achteraan in de uitslagen terugvinden.” Vanaf de juniorenperiode is Nick serieuzer gaan trainen en daardoor werden zijn uitslagen ook steeds beter en beter. Hij heeft mooie uitslagen kunnen behalen in de diverse 3 Nations Cup wedstrijden en op de NK’s. “Het laatste jaar ben ik ook op Europees niveau steeds beter gaan rijden, waaronder een 15e plaats op het EK in Portugal. Een prestatie waarmee ik mijzelf in de kijker heb gereden en TalentNED mij heeft benaderd met de vraag om aan te sluiten bij hun mountainbike team.

Nick geniet erg van het technische aspect van de sport. Met name de technische afdalingen zijn aan Nick besteed. Ook de lange, zware klimmen liggen Nick goed. Daar kan hij vaak het verschil maken. “Ik merk in de grote wedstrijden, op een parcours met veel wortels en stenen dat mijn core en kracht nog flink verbeterd moeten worden. Dat zijn ook facetten die ik nog niet veel heb getraind, dus daar zie ik bij TalentNED een mooie kans om mij op dat gebied verder te ontwikkelen zodat ik een completere renner kan worden.”

De ambitie van Nick is helder: “Meedoen op het hoogste niveau” Dit seizoen start Nick als eerstejaars belofte. In een breed veld (tot vierdejaars beloften) zal het verschil in het begin wat groter zijn en zal het tempo behoorlijk hoog liggen, maar met de nodige trainingsarbeid en goede begeleiding verwacht Nick veel te groeien en grote stappen te kunnen maken.

“Mijn keuze voor TalentNED had ik snel gemaakt. Nadat ik samen met mijn ouders een bezoekje aan de TalentNED Academy had gebracht, was ik eigenlijk gelijk om. De begeleiding en het programma wat ze bieden is erg professioneel en er wordt alles aan gedaan om jezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen als sporter."

Nick Klijn

Personalia

Club
Jan van Arckel
Vorig team
MTB Bassa Biking Team
Opgegroeid in
Leerdam
Geboortedatum
23-08-2004

Socials

Nieuws

Kalender

  • 29 augustus - 1 september

    WK Vallnord (KNWU)

  • 8 september

    3 Nations Cup Cat. 2 Winterberg

  • 22 september

    Cat. 2 Lohr-Wombach

VOLG Nick Klijn OP INSTAGRAM

Team