Arjen Boersma

LEERGIERIG

"Als kind was ik erg beweeglijk." Arjen kon al snel lopen en liep de hele dag rond en kon nooit stilzitten. Zijn moeder heeft nog even babyyoga geprobeerd maar als snel bleek dat dit niks voor Arjen was. Stilzitten en constant iets anders willen doen bleek niet yoga proof.

Als kleine jongen probeerde hij een aantal sporten uit met een regionale sportpas voor kinderen en zodoende kwam Arjen voor het eerst in contact met het schaatsen. Hij was toen 7 jaar oud en ging bij krassport om het schaatsen een jaartje uit te proberen. "In het begin vond ik het maar niks om de hele tijd saai op en neer te gaan langs een rij pionnetjes. Het leukste was als we tijdens de training een rondje mochten schaatsen." Na 2 jaar kreeg Arjen een uitnodiging om door te stromen naar het wedstrijdschaatsen en dit vond hij gelijk heel erg leuk. "De snelheid en het glijden vond ik echt super. Verder vond ik het echt heel leuk om elk weekend mezelf weer proberen te verbeteren." Toen hij een paar jaar bij de club had geschaatst, waarbij hij steeds beter begin te worden, kwam Corona. Toch trainde Arjen flink door en dit werd beloond met een plek bij de baanselectie Haarlem. Hier heb ik 3 jaar geschaatst en vanuit daar stroom ik nu door naar TalentNED.

"Als schaatser heb ik een goed doorzettingsvermogen en geef ik nooit op. Ik vind het dan ook altijd jammer als ik bijvoorbeeld trainingen of een wedstrijd moet missen door ziekte." Arjen is een snelle leerling en snapt snel wat coaches van hem verwachten. "Hierdoor heb ik op technisch gebied als veel kunnen leren en ontwikkelen."

"Er blijft natuurlijk altijd veel te verbeteren, ook op mentaal vlak als je bijvoorbeeld een tegenslag hebt gehad. Aan mijn bochten kan ik ook nog veel werken, hier zit nog veel ruimte voor verbetering in."Bij TalentNED is Arjen aan het juiste adres om samen aan zijn verbeterpunten te werken en ook op alle gebieden kan door ontwikkelen. Hij hoopt dan ook bij TalentNED de hulp te krijgen die hem naar de top kan brengen. "Dit is ook mijn doel is voor later: ik hoop dat ik over een paar jaar op de Nationale toernooien voor senioren kan meedoen en dan in de top mee te draaien!"

Dit begint natuurlijk met kleine stappen en het komende seizoen zijn de eerste doelen het mee kunnen doen aan de Holland cups en twee goede NK's rijden, waarbij Arjen hoopt in de top 5 te eindigen. Arjen heeft voor TalentNED gekozen omdat hij vindt dat hier de beste mogelijkheid is om zich op alle aspecten door te ontwikkelen, om volwassener te worden en om steviger in zijn schoenen te kunnen staan. Het feit dat er veel goede faciliteiten worden geboden, in een groot professioneel team en de locaties van trainingen dichtbij zijn hoopt Arjen zich maximaal fysiek te ontwikkelen.


Arjen Boersma

Personalia

Club
IJsclub Haarlem
Vorig team
Gewest Noordwest
Opgegroeid in
Santpoort-Zuid
Geboortedatum
31-10-2006

Socials

Nieuws

Kalender

 • 31 mei - 4 juni

  Fietskamp Limburg

 • 12 juli - 26 juli

  1e Zomerkamp, zomerijs Inzell

 • 19 augustus - 30 augustus

  2e Zomerkamp, fietsen België

 • 12 december - 22 december

  Schaatskamp Inzell

VOLG Arjen Boersma OP INSTAGRAM

Team