Mette ten Cate

BLIJVEN VERBETEREN EN ONTWIKKELEN

"Als kind was ik altijd erg eigenwijs en nieuwsgierig. Wilde graag alles weten en zoveel mogelijk dingen zelf doen." Alles wat haar twee oudere broers konden, wilde Mette ook kunnen. Ook was ze graag aan het bewegen en het liefst met zo veel mogelijk snelheid. "Ik kon nauwelijks lopen en was al te vinden op de loopfiets waarmee ik rondom het huis racete. Zoveel mogelijk verschillende sporten wilde ik graag proberen, want ik vond bijna alles leuk."

Als er natuurijs lag nam de vader van Mette haar mee naar de ijsbaan in Oosterbeek. Zelf heeft hij zijn hele jeugd bij de Stokvisdennen geschaatst, waar hij later ook trainer is geworden. "Toen mijn oudste broer op schaatsen ging mocht ik wel eens mee naar een wedstrijd. De snelheid op het ijs vond ik heel vet en ik wilde zelf ook graag een proefles nemen." Mette was gelijk verkocht en vond schaatsen erg leuk. Maar doordat ze eveneens op hockey en turnen zat beleef er weinig tijd over voor het schaatsen. Na een paar jaar drie sporten gedaan te hebben werd het toch te druk, waardoor Mette toch echt moest gaan kiezen. Één ding stond wel vast: schaatsen zou blijven.

"Het leuke aan schaatsen vind ik de snelheid. Je krijgt heel veel adrenaline van snel door de bochten gaan. Ook ben ik altijd bezig met mijn techniek en wat er beter kan, om er zo voor te zorgen dat ik nog harder ga."

Mette is als pupil E bij de Stokvisdennen begonnen en schaatst daar nu als junior B ook nog. "Bewust heb ik keuze gemaakt om ook nog bij Stokvisdennen te blijven, omdat daar alles vanuit plezier gaat en vertrouwd is. Ook al heeft iedereen het gezellig tijdens trainingen, we zijn zeker ook wel serieus. Ook haar trainer, Freddy Wennemars, helpt Mette veel. "Hij kijkt mee naar welk schema het beste bij me past, en als ik ergens tegenaan loop helpt hij altijd. Dit vind ik erg fijn."

"Een van de sterkste punten is de discipline die ik voor het trainen heb. Als ik ergens mijn hoofd toe heb gezet, zal ik er helemaal voor gaan. Ik ben altijd bezig met beter worden. Als iemand mij tips geeft ga ik hiermee aan de slag om het zo onder de knie te krijgen." Toch is Mette ook nog lang niet uitgeleerd, en hoopt dat TalentNED haar op veel vlakken kan helpen. "In mijn techniek is er nog veel te verbeteren, en rondom wedstrijden hoop ik te leren meer zelfvertrouwen te hebben."

"Mijn doel is mezelf te blijven verbeteren en ontwikkelen. Als dit naar een plek in een topteam kan leiden zou dit heel vet zijn. Mijn droom is de beste te worden, en mee te doen aan de Olympische Spelen."

Bij TalentNED hoopt Mette komend seizoen veel te leren, zowel op het technisch en mentale gebied. "Mijn doel voor komend seizoen is mezelf te verbeteren en persoonlijke records te rijden. Ik vind alle afstanden leuk en hoop dat dit komend jaar nog zo blijft."

De stageplek bij TalentNED aankomend jaar ziet Mette als een goede stap voor de toekomst. "In het team kan je schaatsen met leeftijdsgenoten die ook veel talent hebben. Ik denk dat ik veel kan leren door achter en met hen te schaatsen. Ook heeft TalentNED een groot team van coaches en specialisten die mij kunnen helpen nog beter te worden."

Mette ten Cate

Personalia

Club
Stokvisdennen
Vorig team
Opgegroeid in
Oosterbeek
Geboortedatum
25-06-2008

Socials

Nieuws

Kalender

 • 31 mei - 4 juni

  Fietskamp Limburg

 • 12 juli - 26 juli

  1e Zomerkamp, zomerijs Inzell

 • 19 augustus - 30 augustus

  2e Zomerkamp, fietsen België

 • 12 december - 22 december

  Schaatskamp Inzell

VOLG Mette ten Cate OP INSTAGRAM

Team