Pelle Bolsius

Pelle Bolsius


POSITIEVE UITSTRALING TALENTNED SPREEKT MIJ AAN

Als baby was Pelle volgens zijn ouders heel lief en makkelijk en als kleine dreumes was hij vooral erg ondeugend. “Ik lachte altijd veel en wist precies wat ik wilde.”

“Toen ik 5 jaar oud was stond ik als klein jongetje langs de ijsbaan als mijn broer Pieter en zus Janna training hadden. Ik hing dan over de boarding omdat ik zo graag zelf wilde schaatsen. Onze ouders hadden ons al vroeg leren schaatsen op natuurijs. Toen ik nog heel klein was, woonden we in Rotterdam en daar heb ik op de Kralingse Plas leren schaatsen.”

“Ik vind schaatsen zo mooi, omdat ik de techniek erg gaaf vind. Zo zijn er altijd nieuwe dingen die je kunt verbeteren. De kleinste details kunnen je sneller laten schaatsen. Daarnaast vind ik dat bij het schaatsen alles bij elkaar komt: kracht, explosiviteit, snelheid, uithoudingsvermogen, tactisch inzicht en nog veel meer.”

Toen Pelle 6 jaar was, mocht hij eindelijk ook beginnen met schaatsen. De eerste drie jaar deed hij dat voor het langebaan schaatsen en inline skaten bij AIJV en voor het shorttracken bij SVU. “Ik heb altijd multidisciplinair geschaatst en ik vond dat heel leuk. Ik heb voor shorttrack en inline veel internationale wedstrijden gereden zoals EK’s en Europa Cups. In die tijd keek ik ook altijd filmpjes van Kjeld Nuis en Hein Otterspeer om te zien hoe hun techniek was want ik wil net zo goed worden als zij!”

Van die filmpjes kijken, heb ik veel geleerd. Na de jaren bij de club, mocht ik rijden bij de selectie Onder 13 van Skate United en daarna twee jaar Onder 17 en Onder 19.” Toen Pelle C2 was ging hij rijden bij KTT-shorttrack en KTT inline maar nog niet bij KTT-langebaan, want daarvoor was hij nog te jong. Als B1 mocht dat wel en toen is hij overgestapt van KTT-shorttrack naar KTT-langebaan. “Ik heb een jaar in KTT-langebaan gereden en nu mag ik me verder ontwikkelen bij TalentNED. Daar kijk ik heel erg naar uit.”

“Mijn sterke punten als schaatser zijn: het meenemen van de skills van de andere disciplines. Van het shorttrack de bochten, ik kan veel snelheid ontwikkelen in de bochten. Van het skeeleren het rijden in het peloton, ik kan een koers heel goed lezen. Zo heb ik veel ervaring in verschillende situaties en die pas ik toe bij langebaan, dat werkt heel goed.”

Wat hij nog moet en wil ontwikkelen zijn de openingen van de sprints en de middellange afstanden. Dat is iets waar nog veel winst valt te behalen en waar Pelle hard aan gaat werken.

“Mijn droom is natuurlijk Olympisch goud te winnen. Ik ben wel een echte allrounder, de 1500 meter is mijn favoriete afstand en ook de teamonderdelen en de mass-start vind ik geweldig. Ik wil graag de beste van de besten worden."

Zijn doelen voor het komend jaar? Doorgroeien als schaatser, persoon en als teamgenoot. "Daarnaast natuurlijk ook zo goed mogelijke tijden rijden.”

Pelle hoopt zich bij TalentNED verder te ontwikkelen. Wat hem heel erg aanspreekt is de professionele omgeving. Leren van de grote namen ziet hij als iets heel moois. “De positieve uitstraling is iets wat mij vooral heel erg aanspreekt. Ik denk dat ik erg veel voor het team kan betekenen, ik houd van harmonie. Dat hoop ik mee te nemen naar de TalentNED Academy. We kunnen elkaar beter maken en samen doorgroeien naar de top.”

Pelle Bolsius

Personalia

Club
Amersfoortse IJsvereniging
Vorig Team
KTT Midden-Oost
Opgegroeid in
Amersfoort
Geboortedatum
21-12-2006

Socials

Nieuws

Kalender

VOLG Pelle Bolsius OP INSTAGRAM

Team