Philip Diniz

SAMEN NAAR DE OLYMPISCHE SPELEN

Als baby was Philip erg makkelijk, al voordat hij kon lopen ging die de trap al op en af. “S ’avonds wilde ik als kind nooit naar bed, totdat mijn moeder er een wedstrijd van maakte wie als eerst boven zou zijn.” Als klein kind klom hij graag op de tafel om bij de fruitschaal te komen of in het raamkozijn om zijn sinaasappel te schillen. Hij was erg eigenwijs en ging graag zijn eigen gang.

Philip is begonnen met schaatsen doordat broer Sebas (inmiddels rijdend bij team IKO) en beide zussen Fabienne en Isabelle (inmiddels gestopt) al schaatsten in Enschede bij de Bornse Schaats- en Skeeler vereniging. Als 3 jarige ging Philip al mee naar de ijsbaan om te kijken en vanaf zijn vierde verjaardag mocht hij dan eindelijk ook zelf het ijs op!

Vanaf zijn 6e heeft Philip het schaatsen gecombineerd met shorttracken bij team GO, en een aantal jaren bij het SCT. Naast shorttracken heeft hij ook nog gefietst bij de wielervereniging OWC Oldenzaal. Op zijn 14e heeft Philip dan toch de volledige overstap gemaakt naar het schaatsen, aangezien de combinatie met shorttrack toch te lastig werd.

Philip heeft tijdens zijn schaats carriere al bij veel verschillende trainingsgroepen geschaatst. Zo heeft hij van 11 tot 13 twee seizoenen bij CSV Vriezenveen getraind, vanuit daar doorgestroomd naar het Development Sprintteam Oost en na 2 jaar de overstap gemaakt naar het KTT Midden-Oost, waar hij 1 seizoen geschaatst heeft. “Sinds dit seizoen ben ik gestopt met wedstrijd wielrennen zodat ik mij bij TalentNED volledig op de langebaan kan focussen”.

“Ik vind het schaatsen zo leuk omdat het heel puur is. Je kan heel sterk zijn, maar zonder goede techniek ga je nog niet zomaar hard vooruit.” Ook vind hij het leuk dat de trainingen zo gevarieerd zijn.
Als schaatser zijn de bochten vooral Philips sterke punten. “Doordat ik shorttrack heb gedaan kan ik mijn krachten goed kwijt in de bochten”. Tegelijkertijd zijn zijn verbeterpunten de start en de rechte stukken. Hij wil wat explosiever worden, de valbeweging van links naar rechts beter vinden en hierbij zorgen dat hij zijn schouders niet wegdraait.

“Mijn droom is om samen met mijn broer op de Olympische Spelen allebei een gouden medaille te veroveren. Dat lijkt mij super vet!”

Aankomend seizoen bij TalentNED wil Philip technisch en fysiek sterker worden en een brede basis leggen voor de jaren hierna. Hij heeft voor TalentNED gekozen omdat die vind dat hier de beste faciliteiten zijn en hij ook met de besten kan trainen. Zijn broer Sebas heeft hier ook een jaar getraind en een indrukwekkende groei heeft doorlopen.

Philip Diniz

Personalia

Club
Bornse Schaats- en Skeeler Vereniging
Vorig team
KTT Midden-Oost
Opgegroeid in
Borne
Geboortedatum
31-08-2007

Socials

Nieuws

Kalender

 • 31 mei - 4 juni

  Fietskamp Limburg

 • 12 juli - 26 juli

  1e Zomerkamp, zomerijs Inzell

 • 19 augustus - 30 augustus

  2e Zomerkamp, fietsen België

 • 12 december - 22 december

  Schaatskamp Inzell

VOLG Philip Diniz OP INSTAGRAM

Team